Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Meetingi Kujawsko-Pomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Wy wykręcacie takie spalanie? u Mnie 6.5/7 to norma i niżej nie schodzi

• Odpowiedzi 43,3 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja mam tak samo, raz mi się zdarzyło mieć 5,8 na trasie centrum - fordon o 2 w nocy... jechałem całą trasę 80 na 6 biegu..

Opublikowano

Trzeba jeździć ekonomicznie:) :gwizdanie:

ps.zainstaluj ledy ;d

Opublikowano

Za wolna jazda niestety:P Tdi to nie stary diesel i im mniejsze obroty to wcale nie mniejsze spalanie:P Turbo musi dmuchac aby jazda była najbardziej efektywna :gwizdanie: Ja przed virusem tez miałem podobne spalanie jak Ty hbd Natomiast po programie udało mi sie raz zejsc litra mniej :kox: Mimo tego,iz gdy masz wiecej pod butem to chce Ci sie wiecej wciskac :evil:[br]Dopisany: 07 Listopad 2009, 00:20_________________________________________________No Nowek dobrze godo :notworthy: Zmniejszony pobór prądu to równiez mniejsze spalanie :hi: Nie tak znaczące ale zawsze

Opublikowano
Jak Wy wykręcacie takie spalanie? u Mnie 6.5/7 to norma i niżej nie schodzi
Z tym spalaniem to podobnie jak z mierzeniem przyspieszenia stoperem... pół sekundy później właczony pomiar i pół sekundy wczesniej wyłączony z radosnym okrzykiem stóóóóówaaaaa :gwizdanie: Taka tendencja do upiększania rzeczywistości :>

U mnie pije plus minus 7 litrów, niezależnie jak bardzo bym deptał ;)

tak na prawdę nie dokonywałem jakiś specjalnych pomiarów, bo w dieslu plus minus pół litra w zależności od stosowania ciężkiego buta czy nie staje sie granica błedu pomiarowego :naughty:

Opublikowano

Reniu pewnie masz rację. Petara jak sam wiesz ja lekkiej nogi nie mam ;]

Moje średnie spalanie liczę realnie - zawsze leję do pełna i liczę ile zeżarł ;] Generalnie 7 l to dla mnie bardzo dobry wynik, ale zagadką pozostaje jakim cudem niektórym pali 4,5 l ;]

Opublikowano

W domowej flocie mam jeszcze Skodę Octavie 1.9TDI 130KM i tam nie miałem nigdy powyżej 6l w mieście. A w trasie kolo 5 litrów :D

Kiedyś jak wracałem z Kruszyna do domu, jakieś 15km, komputer pokazywał 3,8 :P

Opublikowano

W mojej omedze też komputer pokazuje bardzo przyzwoite spalanie, a później jest zagadka przy tankowaniu ;]

Opublikowano

Wiem. Dlatego średnio wierzę w te 3,8 :P Ale te poostałe wyniki to nie tylko komputer ;)

Opublikowano

......... ale zagadką pozostaje jakim cudem niektórym pali 4,5 l ;]

w zwiazku ze od jakiegos czasu musze dojezdzac do pracy spory kawalek i leje z wlasnej kieszenie to tankujac na bp, na 50l udalo mi sie zrobic 1100km (zatankowalem zaras jak mi sie zapalila rezerwa, podlaczylam kompa, do pelna i znowu jazda do rezerwy) i 4,6-4,7 jestem w stanie zrobic swoim autem, oczywiscie na trasie,no i jazdz..... co tu duzo pisac praktycznie odbroty na 5biegu max 2100, bardzo delikatne przyspieszanie i prawie wogole nie wyprzedzalem..... wynik dobry ale potem musialem go troche poprzeciagac na biegach zeby dynamika jazdy wrocila :)

Opublikowano

Jak wróciłem furą z Niemiec to na liczniku miałem jakieś 900km (przed wyjazdem zzatankowałem do pełna). Później jeszcze niecałe 400 w Bydgoszczy robiłem. Czyli spalanie około 4,4l ;) Ale wiadomo trasa, niemieckie paliwo... Swoją drogą znajomy opowiadał, że jak jechał do Belgii to zatankował przed granicą do pełna i dojechał do Holandii, kiedy wracał zatankował do pełna w Belgii i dojechał pod polsko-niemiecką granicę ;). Nieźle widać różnicę w jakości paliwa ;)

Opublikowano

No to niezle ja to z reguły robie ok 800km na zbiorniku :naughty:

Opublikowano

Pewnie po włosach :kox:

na klacie :polew:

Opublikowano

No to niezle ja to z reguły robie ok 800km na zbiorniku :naughty:

Ostatnio 915 zrobiłem ;) Cały czas po mieście, pierwsze tankowanie w kraju.
Opublikowano

No to pochwalic mi sie to nigdy nie zdarzyło ale moze dlatego ze nie zjezdzam z gnojem cvałkiem do zera w zbiorniku :tongue4:

Opublikowano

ja jak zrobie 500 km na zbiorniku to sie ciesze.. :)

Opublikowano

hahaha :polew: CZa było brac gnojowoza :naughty:

Opublikowano

ja robię między 700-900 km na zbiorniku... zależy jak depnę ;)

Opublikowano

Mi wychodzi minimum 6,3 l na setkę... Ale też nigdy nie miałem więcej niż 7,2 l. Gratuluje tym, którym spala poniżej 5 l bo jak dla mnie to wyczyn nierealny ;] A jeżdżę na Shell V-Power

Opublikowano

6l ok 1100km w cyklu mieszanym miasto trasa do rezerwy