Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jedno albo Dwu masowe koło zamachowe?

Co kupic i co lepsze dla silnika i skrzyni biegów?? 1 użytkownik zagłosował

1. 1. Co kupic i co lepsze dla silnika i skrzyni biegów??

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :hi::) Powodem założenia tego wątku jest to ze przymierzam się do wymiany sprzęgła i koła zamachowego :)

No i właśnie słyszałem wiele rożnych teorii ,ale żadna mnie do niczego nie przekonuje :/ No i właśnie prosił bym was o wzięcie udziału w ankiecie oraz wypowiedz dlaczego właśnie jedno albo dwu mas :)

Nie chciał bym wydawać kasy na komplet sprzęgła który doprowadzi do uszkodzenia skrzyni :/

Fajnie by było jak byście mogli odpisać ile musiał bym kasy na to przeznaczyć i z jakiej firmy :)

Z góry dziękuje za wypowiedzi oraz zaangażowanie się w temacie :)

Opublikowano

koło zamachowe pełne od silnika 1Z i sprzegło tez wtedy od 1z z tym ze nie wiem czy były róznice w wieloklinach na wałku... bo nie mozesz zalozyc pełnego a sprzegło jak było bo nie bedzie pasowac... jak mi 2mas kucnie a jestm po wymianie sprzegła to włoze pełne koło i kupie raz jeszcze sprzegło i bede miał z bani...

Opublikowano
  • Autor

No czyli kumam ze kupuje komplet sprzęgła wraz z kołem zamachowym z silnika 1Z i montuje do mojego AFN-ka i git będzie :)

Tylko potrzebuje jeszcze wiedzieć czy aby na pewno wszystko na 100% będzie pasowało bez żadnych przeróbek ???

Opublikowano
  • Autor

Widzę ze temacik ucichnął dalej nie jestem przekonany czy jedno czy dwu masowe koło :(

Opublikowano

Jeśli nic nie masz dłubane w aucie to zakładaj dwumasa.

Drożej będzie ale jazda przyjemniejsza :wink4:

Opublikowano

szukaj zestawu LUK'a nie wbijaj się w sachs'a. na forum sporo ludzi przerabiało temat z sachsem oddawali zestawy na gwarancje bo sie sypały.

Opublikowano
  • Autor

uuu no to teraz mi klina zabiłeś :/ No ale dobrze wiedzieć :) dzięki za info kolego :) no to Sachs odpada :thumbdown:

No a jeśli chodzi o Valleo ?? Polecicie firmę czy mam zostać przy LUK-u??[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 20:22_________________________________________________Wiec nadeszła pora zamknąć temacik ponieważ znalazłem odpowiednie sprzęgło i koło do mojej niuni :)

Wiec udało mi się kupić po bardzo dobrych znajomościach zestaw sprzęgła i koła dwumasowego z LUKa za jedyne 1700zł :D

Już na 98% byłem zdecydowany na pełne koło zamachowe z 1Z aż tu trafiła się okazja wiec grzechem by było nie skorzystać :)

Niedługo zabieram się do wymiany a po wymianie na 100% napisze Wam jak się jeździ :D

Opublikowano

uuu no to teraz mi klina zabiłeś :/ No ale dobrze wiedzieć :) dzięki za info kolego :) no to Sachs odpada :thumbdown:

No a jeśli chodzi o Valleo ?? Polecicie firmę czy mam zostać przy LUK-u??[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 20:22_________________________________________________Wiec nadeszła pora zamknąć temacik ponieważ znalazłem odpowiednie sprzęgło i koło do mojej niuni :)

Wiec udało mi się kupić po bardzo dobrych znajomościach zestaw sprzęgła i koła dwumasowego z LUKa za jedyne 1700zł :D

Już na 98% byłem zdecydowany na pełne koło zamachowe z 1Z aż tu trafiła się okazja wiec grzechem by było nie skorzystać :)

Niedługo zabieram się do wymiany a po wymianie na 100% napisze Wam jak się jeździ :D

witaj kolego.1700zl???po znajomosci???

ja takaa znajomosc to bym rozwiazal!!!

kilka miesiecy temu jak bylem na kupnie to pw dalem z zapytaniem do kolegi tom77 i taka odpowiedz przyszla-

-Koszt kpl. dwumasy z Luka to 1600 zł.

jednak zdecydowalem sie na jednomas z audi80 tdi i sprzeglodo niego nowe.

nie zaluje tej decyzji.

mialem dylemat czy podejdzie ale zaryzykowalem i sie oplacilo.

p&p jakby nic!

koszty-kolo 120,sprzeglo 660,robota 150-banan bezcenny.

polecam :):hi:

Opublikowano
  • Autor

witaj kolego.1700zl???po znajomosci???

ja takaa znajomosc to bym rozwiazal!!!

kilka miesiecy temu jak bylem na kupnie to pw dalem z zapytaniem do kolegi tom77 i taka odpowiedz przyszla-

-Koszt kpl. dwumasy z Luka to 1600 zł.

jednak zdecydowalem sie na jednomas z audi80 tdi i sprzeglodo niego nowe.

nie zaluje tej decyzji.

mialem dylemat czy podejdzie ale zaryzykowalem i sie oplacilo.

p&p jakby nic!

koszty-kolo 120,sprzeglo 660,robota 150-banan bezcenny.

polecam :):hi:

A czy do tego zestawu miałeś wszystkie ziemeringi , wszystkie śruby i uszczelniacz wału??

Opublikowano

zapomniałem fakt o śrubach.kupiłem nowe bo te od dwu masy są za długie. Uszczelniaczy nie wymieniałem. Machanik mi odradził bo te uszczelniacze oryginalne to bardzo długo trzymają.

Opublikowano
  • Autor

No wiec jednak mam dobrą cenę :)[br]Dopisany: 20 Luty 2011, 21:31_________________________________________________A robocizna będzie własna do tego dojdzie nowe doświadczenie na przyszłość bo lubię bawić się mechanika :)