mate83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam. Mam problem bo fis pokazuje mi tylko otwarcie drzwi kierowcy bagażnika i maski. Oświetlenie wnętrza zapala się tylko po otwarciu drzwi kierowcy i ręcznie klawiszem. Tak samo jest z lampkami w drzwiach. Ogólnie dobrze działają tylko furtki kierowcy na otwarcie innych jest cisza. W bagażniku zapala się lampka na suficie ale ta czerwona już nie central działa ok. Myślałem ze to mikrowłączniki w drzwiach ale w trzech furtkach od razu to dziwne. Bezpieczniki wyglądają na dobre. Mam waga i moze jakoś idzie sprawdzić te czujniki czy są do wymiany. Moze ktoś miał już taki problem zanim rozbebesze wszystkie drzwi.
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 sprawdz pierwsze Modul Komfortu i wklei bledy
mate83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 1331 Sterownik drzwi kierowcy - J386 błąd sporadyczny taki blad byl w licznikach a jak zdiagnozować typowo modul komfortu bo jest tam taka opcja ale nie chce grzebac zeby nie było kuku
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Wchodzisz w Modul Komfortu (46 - Convenience) i sprawdzasz bledy w Fault codes 02
mate83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 1331 Moduł sterujący drzwi kierowcy-J386 magistrala CAN brak sygnału 1561 Lewe tylne drzwi nie otwarte/zamknięte nie autoryzowane 1561 Lewe tylne drzwi nie otwarte/zamknięte nie autoryzowane 1562 Prawe tylne drzwi nie otwarte/zamknięte nie autoryzowane 1562 Prawe tylne drzwi nie otwarte/zamknięte nie autoryzowane nie kasowałem bledow to mi wywaliło
7balon Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 mi się działo kiedyś tak jak pękł mi przewód miedzy nadwoziem i dzwiami wtedy pokazywało błąd danych dzwi, nie swieciła również lampka, w środku i czerwona w drzwiach.dałem do ekektryka i porobił mi to!!!
mate83 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 jak otwieram drzwi kierowcy to ta lampka w drzwiach swieci ale jak otwieram mocniej to gasnie. musze sprawdzic te kable ale czy to bedzie miało wplyw na pozostale drzwi
wrclaguna Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 sprawdz modul w drzwiach kierowcy i wszystkie przewody czy ktorys sie nie zalamal bo nie ma sygnalu po Canie . Moze silniczek padl
mate83 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 jeden przewod byl przetarty. polutowalem go i nadal jest to samo i na dodatek nie mruga ta dioda w drzwiach. zamiast lepiej jest gorzej[br]Dopisany: 05 Luty 2011, 18:08_________________________________________________i jeszcze nie działają szyby po otwarciu drzwi nic sie nie dzieje tak jak z innymi. nawet liczniki sie nie zapalaja i nie działa brzeczyk swiatel a wtedy dzialal. juz niewiem o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi