Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Mycie silnika 1.8T AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moj silnik jest troche przytłuszczony od strony filtra olejowego od kąd go kupiłem, ostatnie wycieki z miski dodały swoje, co mnie troche drazni. Teraz gdy jest juz po wymiane miski, chiał bym go umyc, by wyglądał jak nalezy no i moze to pomoze w okresleniu potencjalnego wycieku. Moze macie jakies doswiadczenia z tym tematem? lub podpowiedzi? lepiej to zrobic na myjni, czy samemu? kupic srodek i delikatnie samemu wykonac zabieg, na co mam zwrócic uwage, które miejsca osłonic? Chcę umyc tylko lewą strone silnika reszta jest ok :)

Opublikowano

Ja spryskałem kwasem i waliłem z karchera ( musiałem umyć konserwacje po poprzedniku ) . Potem jak ociekł odpaliłem i żadnych nieprzyjemności nie miałem . Jam nie bedziesz lał chamsko po wiązkach to bedzie wszystko ok . Na myjni jak masz benzyne to tez nie dadzą Ci gwarancji że coś nie zostanie zalane

Opublikowano

Kup DIMER http://allegro.pl/dimer-profesjonalna-piana-aktywna-2kg-i1406564440.html wlej w butelke po plynie do szyb,tak z 1/3 reszte uzupelnij woda,spryskaj caly silnik i wszystko dokola niego-uwazaj na altelnator!!!,potem splukaj woda pod cisnieniem,najlepiej zeby silnik byl w miare cieply(nie goracy)zeby wszystko szybko odparowalo.Myje tak silniki od dlugiego czasu nic sie nie dzieje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

też tak myję tylko załóż reklamówkę na alternator żeby go nie zalać i nic się nie dzieję tylko nie myj jak gorący śilnik