Gość Trzeniu Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 http://www.vtuning.com/bmw.html
alvaro Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 chłopaki trochę przesadzają i w dodatku ceny są podane nowych części... podobny wątek był (o paliwie) i tak samo napiszę tu jak tam że lepsza pewna opałówa jak nie pewna ropa (oczywiście nie do PD-ków) ja lałem do Golfa i chodził aż się oblizywał i krzyczał więcej, moje traktory jeżdżą od nowego na opałówie i w żadnym jeszcze nie naprawiałem pompy czy wymieniałem wtrysków (dwa pracują 12 lat, jeden 4 lata, a dwa pozostałe są stare jak węgiel i również śmigają ponad 12 lat na opale)
Gość davido31 Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 i bardzo dobrze że kolesiowi padła ta bejka. bo chytry dwa razy traci.przeznaczeniem olejów opałowych są piece c.o a nie silniki samochodowe.nie wspomne że jeżdżenie na o.o jest karalne.
marinero Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 jak kogos stac na e46 to na paliwko juz mogl by nie skapic - tez mi jakos nie zal tego kolesia - szczegolnie ze wszyscy pieja dookola jak czule sa nowe diesle na paliwo!!
Gość MorgothV8 Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 A ja uważam że stare kondony mogą na tym jeździć, na ten przykład gofer II 1.6D A traktory (nie mylić z samochodami z silnikiem diesla) to już napewno mogą, i też znam przypadki ciągników rolniczych jeżdżących na opale od ponad 10 lat bez problemów
Wihajster Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 oczywiscie do traktorów jak najbardziej tym bardziej ze przewaznie w Polsce ta sa kilkunastoletnie lub jeszcze starsze maszyny a ropa 20 lat temu jakosciowo nie byla lepsza od dzisiejszego opału :>
krzyniek Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 co do traktorów to u mojego wuja na wsi to na palcach można policzyc ilu jeździ na ori dieslu nie wiem jak to im się opłaca bo przecież jest zwrot akcyzy dla rolników w jakiejś wysokości, z tego co słyszałem to po tym zwrocie ori diesel wychodzi w podobnej cenie co opał.
Gość MorgothV8 Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Ale zwrot dotyczy tylko jakiejś tam ilości litrów / hektar, bodajże 60 / Ha
krzyniek Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Ale zwrot dotyczy tylko jakiejś tam ilości litrów / hektar, bodajże 60 / Ha no coś takiego
Gość NUTI Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 Słaby artykuł zero kokretów, 2/3 artykułu to opis ich "akcji" w szukaniu problemu, po czym dwa zdania końcowe. Samo stwierdzenie że to opał był przycyzną nie wyjaśnia do końca powstałych usterek, może właściciel lał też fryture lub inne wynalazki. Co do tematu Opału, można dupo poczytać na temat wyższości chemicznej opału nad ropą, z tego co ja wiem, to kolega który pracuje w bazie CPN powiedział mi że w 99,9 róznica to tylko kolor
Gość Murzyn Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 może właściciel lał też fryture a co do tego maja frytki?? Frytki sa OK :th:
Hincó Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 oczywiscie do traktorów jak najbardziej tym bardziej ze przewaznie w Polsce ta sa kilkunastoletnie lub jeszcze starsze maszyny a ropa 20 lat temu jakosciowo nie byla lepsza od dzisiejszego opału :> Taaa, sąsiad kupił dziada za 92tys i wlał rersztke opałówki na której jeździł starym traktorem no i padła pompa.. bo to silnik forda był hyhy;P U naas nie znam nikogo kto by lał czerwona do baku, nawet w traktorze, ludzie sie bojabo kontrole są, za to ON prosto z tira nie jest zły Lepszy diesel niż gaz
krzyniek Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 boją się może dla tego (nie wiem jak jest teraz) ale jakiś czas temu słyszałem że u rolnika podczas kontroli jak wykryli że jeździł na czeronym to mu cofneli dopłate obszarową na ile to jest prawda a na ile plotka to nie wiem. co do paliwka z tirów to też czasem kupuje jak jest okazja ale teraz kierowcy boją się sprzedawac "oszczędności" bo policja się z nich wzięła.
lexpar Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 NUTI ! Stać Cię na więcej Nie istotny jest przebieg, ale jego wynik. Nie leje paliwka na małych prywatnych stacjach. Również nie leje tego lepszego paliwka. Leje na Orlenie ekodiesel i autko ma kopa, więcek kucy i mało pali i zero problemów. Zainteresowanym podaje cenę hurtową Olej Napędowy Ekodiesel 3 302,00 zł/m3 z dn. 2007/11/24 Olej Opałowy Ekoterm Plus 2 248,00 zł/m3 z dn. 2007/11/24\ Jeżeli mam zaoszczędzić parę miedziaków i mieć problem, to wolę lać to co leje.
Rekomendowane odpowiedzi