Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zestaw naprawczy pompki centralnego zamka z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przestał mi działać centralny zamek. po podłączeniu waga mam następujące błędy:

Control Module Part Number: 8D0 862 257 B

Component and/or Version: ZV-Pumpe, Funk D12

Software Coding: 12865

Work Shop Code: WSC 06325

2 Faults Found:

01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)

35-00 - -

00956 - Key 2

09-00 - Adaptation Limit Surpassed

Po odciągnięciu przewodów powietrznych okazało się że pompka nie pompuje. Rozebrałem pompkę i po podniesieniu tego denka na 3 śruby okazało się że wirnik jest połamany ale silniczek działa. Znalazłem na allegro taki zestaw - kpl kompresorek:

http://allegro.pl/kompresorek-do-audi-pompka-centralnego-zamka-a3-a4-i1432526744.html

Czy ktoś może już kupował coś takiego i zakładał u siebie. Tylko się zastanawiam czy ja muszę kupować cały kompresorek czy tylko wystarczyło by kupić spalony kompresorek używany ze sprawnym wirnikiem ? A może ktoś z forumowiczów ma taki wirniczek ??

Opublikowano

U mnie też padła 8L0 862 257 E, silnik działa, grafitowy wirnik kompresowa się połamał wraz z krzyżakiem łączącym wirnik z osią silnika.

Gadałem z tym gościem a allegro ( zestaw za ok. 135 pln ).

Czytałem też, że można podmienić silnik wraz z kompresorkiem gdzie jest wirnik, z innego modelu - tańszego. I myślę, że koleś z allegro tak właśnie robi - kupuje tańsze pompki i wyciąga silnik z kompresorkiem i sprzedaje z marżą. Gdybym wiedział z jakiego modelu lub jaki numer pompki centralnego moża podmienić można by samemu zrobić po niskiej cenie.

Teraz zagadka, z jakiej pompki do jakiem można przełożyć silnik z wirnikiem ????? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Też się zastanawiałem jak on to robi i skąd to bierze.

Opublikowano

Trzeba poszukać, może ktoś gdzieś opisał z jakich pompek do jakich można przekładać silniki z kompresorkiem.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam czasu na szukanie. Kupiłem od tego kolesia:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1432526744

jak dojdzie to dam znać. Zastanawiam się na tym czy otworze zbiornik paliwa jak mam wyciągniętą pompkę ???

Tom

Opublikowano

Otworzysz, da się. Daj znać jak tam od gości i prześlij tą instrukcje wymiany: [email protected]

Opublikowano
  • Autor

Kurde ale jedną rzecz zawaliłem i to strasznie a mianowicie te 2 wężyki co dochodzą do pompki musiałem odciąć zaraz koło złączki bo nie mogłem tego zdjąć :( teraz już wiem jak to jest zaciśnięte. Wężyki są długie więc na gorąco je nałożę ponownie na te białe zaciski. Ale jedna ta złączka ma większą średnicę na łączeniu z pompką a druga mniejszą i teraz pytanie - który wężyk do którego otworu ? Wiem który jest od zbiornika bo jak dmuchnę to coś przeskakuje w zbiorniku i go otwiera. Kgrkgr może masz to na wierzchu i możesz dmuchnąć i zobaczyć który to ma być do otwierania wlewu zbiornika ? Ten cieńszy czy ten węższy ? Jakieś tam napisy są na tych węzykach ale ciemno było i nie doczytałem bo może są podpisane jakoś inaczej ?

Tom

Opublikowano

tom2009 - dałeś ciała, sprawdze jutro i napisze.

Opublikowano

Ja kiedys jak mialem b5 to silnik podszedł z kompresorka do pompowania powietrza..kupilem go w tesco :>

Opublikowano

świetnie, poszukam w weekend w lidlu lub biedronce.

Kiedyś miałeś b5, a teraz w czym przewody upierdzieliłeś ?[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 21:34_________________________________________________pardom, pomyliłem

Opublikowano

Panowie jakbyście chcieli to mam na sprzedaż całą kompletną pompkę z oznaczeniem 8L0862257E : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185862.0

Opublikowano
  • Autor

Panowie jakbyście chcieli to mam na sprzedaż całą kompletną pompkę z oznaczeniem 8L0862257E : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185862.0

za późno ... czekam na paczkę

Opublikowano

tom2009

cienki jest do klapy wlewu, sprawdziłem dzisiaj

Opublikowano
  • Autor

ok ale ten co kupiłem od niego te pompke napisał mi że nie ma to znaczenia. Ważne żeby było szczelne.

Opublikowano

nie wiem - może, wiesz z jednej strony dmuch a z drugiej ssie - stronu obojętne.

Ale logiczne też jest, że grubszy wężyk obsługuje więcej zamków, a cienki mnieje ( klape wlewu )

Może tak może nie, ja podpowiadam jak u mnie działało jak była pompka sprawna

Opublikowano
  • Autor

nie wiem - może, wiesz z jednej strony dmuch a z drugiej ssie - stronu obojętne.

Ale logiczne też jest, że grubszy wężyk obsługuje więcej zamków, a cienki mnieje ( klape wlewu )

Może tak może nie, ja podpowiadam jak u mnie działało jak była pompka sprawna

Mi też się wydaje że to za bardzo nie obojętne ale podłącze tak jak napisałeś czyli cienki do wlewu paliwa. [br]Dopisany: 10 Luty 2011, 20:57_________________________________________________Doszła dzisiaj pompka - kompresorek. Jest kompresorek od jakiejś inne pompki - od jakiegoś auta z grupy vag. Wężyk nie jest ori tylko jakiś kombinowany jak w jakimś poście u nas na forum ktoś pokazywał !! Jutro podłącze i zobaczę czy wszystko ok. Gostek kupuje jakieś tańsze pomki i wymontowuje kompresorki i przerabia wężyk i sprzedaje i to cała filozofia.

Tom

Opublikowano

A to kupiłeś ten zestwa naprawczy z ale drogo, coś ok 130 pln ??

Opublikowano
  • Autor

A to kupiłeś ten zestwa naprawczy z ale drogo, coś ok 130 pln ??

Tak

Opublikowano

Gość w opisie mówi o schemacie jak podłączyć, możesz przesłać: [email protected]

Na czym polega ta przeróbka wężyka ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tom, i jak sprawuje się ten zestaw naprawczy? duży problem z montażem?

mam tą samą usterkę i zastanawiam się czy go brać?