Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Brak mocy przy ok 3000obr/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem wygląda tak że ok 3000/obr 3-4 bieg brak mocy

Podłączyłem pod komp wyskoczyło;

Znaleziono 1 błąd:

00575 - Ciśnienie w kolektorze ssącym

08-10 - Granica regulacji przekroczona - Sporadyczny

Zaznaczam brak możliwości zrobienie logów

Wiem wiem możliwości jest wiele

Moje pytanie od czego zacząć aby nie sponsorować mechaników ciężkie czasy

Opublikowano

N75 - 5%

rurki podcisninia - 5%

kierownice spalin turbiny 90%

Opublikowano

jeśli problem występuje notorycznie przy tej wartości obrotów silnika to zdejmij całkowicie wężyk podciśnienia z króćca gruszki siłownika podciśnienia znajdującego się u góry turbo i ponownie się przejedź rozpędzając do tej wartości obrotów i wyżej i jeśli znowu będzie łapał tryb awaryjny to turbo na stół, demontaż i czyszczenie zmiennej geometrii -to najprostszy sposób sprawdzenia jeśli nie masz możliwości wykonania logów dynamicznych (bo pewnie korzystałeś z kompa stacjonarnego). Jeśli dasz radę spojrzeć na sztangę pod gruszką to przy pracującym silniku na wolnych obrotach przytykaj ten wężyk do gruchy i odsuwaj od niej na przemian i patrz czy sztanga opada w dół i podnosi się a jeśli tak to w jakim zakresie. Opadać ma przy zdejmowaniu wężyka z gruchy a podnosić po przyłożeniu wężyka.

Opublikowano

Ja bym sprawdzil przeplywomierz. Ale powiedz jeszcze czy jak zalapie "mula" to musisz resetowac go ? Tzn wylaczyc zaplon i wlaczyc na nowo ? Czy poprostu jedziesz dajesz gazu i przed 3tys obrotow nagle nie ciagnie, puszczasz gaz obroty spadaja do 2tys dajesz znowu gazu auto ciagnie ladnie i przed 3 tys znowu nie ciagnie ?

Opublikowano

odłacz przepływomierz i przejedż się tak komputer daje wtedy stałą dawke jeśli bedzie lepiej to przepływka jeśli nie to turbo do czyszczenia :hi:

Opublikowano

witam. ja dzis bylem u mechanika bo mialem podobny problem i wystaczylo wyczyscic turbine i smiga jak nowa.a kosztowalo mnie to ok 400 zl.pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Restart nic nie daje do 3000/obr ciągnie jak głupi pewnie turbina ma to jakąś logikę

nic tylko jechać do mechanika i turbina na stół

Dzięki za wszystkie rady :good:

Opublikowano

przyjedź kolego do mnie za 250 zł ci to zrobię czas około 4 godzin

• 7 lat później...
Opublikowano
Ja bym sprawdzil przeplywomierz. Ale powiedz jeszcze czy jak zalapie "mula" to musisz resetowac go ? Tzn wylaczyc zaplon i wlaczyc na nowo ? Czy poprostu jedziesz dajesz gazu i przed 3tys obrotow nagle nie ciagnie, puszczasz gaz obroty spadaja do 2tys dajesz znowu gazu auto ciagnie ladnie i przed 3 tys znowu nie ciagnie ?
Hej.
Mi od wczoraj robi tak że do 3000 ciągnie A za chwilę odcinka i nic. Muszę wyrzucić na luz poczekać chwilę (Ale nie gasze silnika) i jedzie jak głupie i już nie wpada w tryb awaryjny.
Silnik w zeszłym roku przeszedł remont Ale turbina nie była ruszana.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka