Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Wycie od 10 do 130 potem ustaje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie problem mam Seata Toledo II 1.9 TDI 110 km po ruszeniu od 10 km do 130 km wyje , buczy z przodu samochodu po dociążeniu koła prawego buczenie się zwiększa po dociążeniu koła lewego buczenie ustaje z prawej strony mówię to o wchodzeniu w zakręt na drodze prostej też wyje wydaje po przekroczeniu prędkości 130 km wszystko ustaje nawet przy 190 km nie wyje tylko prędkość spadnie poniżej 130 km znowu się zaczyna dodam że koła mi nie biją prosił bym o waszą pomoc .

Opublikowano

łożysko se myśle :mysli:

Opublikowano

no taż tak sobie myślę ale napisałem temat może cojś się więcej dowiem po podniesieniu koła niema żadnych luzów morze dopiero się zaczyna rozpadać

Opublikowano

podnieś prawe koło bo ono wyje przy obciążeniu, i pokreć czy szumi.

lub przełóż koło na tył moze opona

Opublikowano

podniosłem auto koło obraca się normalnie nie czuć żadnego oporu tylko czuć lakkie oceranie klocków ale to normalne założyłem koło zapasowe i to samo nic się nie zmieniło

Opublikowano

Wszystko wskazuje na łożysko , a może wyje cały czas tylko przy wyższych prędkościach silnik zagłusza.

Opublikowano

no właśnie nie zagłusza bo przy 140 km niejest jeszcze wcale taki głośny i wycie nagle ustaj i nie wkurza mnie to już a silnik słychać ale tylko delikatnie :)

Opublikowano

wymieniaj łożysko :wink4: miałem to samo u siebie w b5

Opublikowano

Kręcisz w lewo, buczy = prawe łożysko i na odwrót.

Do wymiany i żadne podnoszenie i szukanie luzu nic nie da.