media1988 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 witam mam takie problem mam Seata Toledo II 1.9 TDI 110 km po ruszeniu od 10 km do 130 km wyje , buczy z przodu samochodu po dociążeniu koła prawego buczenie się zwiększa po dociążeniu koła lewego buczenie ustaje z prawej strony mówię to o wchodzeniu w zakręt na drodze prostej też wyje wydaje po przekroczeniu prędkości 130 km wszystko ustaje nawet przy 190 km nie wyje tylko prędkość spadnie poniżej 130 km znowu się zaczyna dodam że koła mi nie biją prosił bym o waszą pomoc .
media1988 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Opublikowano 9 Lutego 2011 no taż tak sobie myślę ale napisałem temat może cojś się więcej dowiem po podniesieniu koła niema żadnych luzów morze dopiero się zaczyna rozpadać
marcin78 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 podnieś prawe koło bo ono wyje przy obciążeniu, i pokreć czy szumi. lub przełóż koło na tył moze opona
media1988 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Opublikowano 9 Lutego 2011 podniosłem auto koło obraca się normalnie nie czuć żadnego oporu tylko czuć lakkie oceranie klocków ale to normalne założyłem koło zapasowe i to samo nic się nie zmieniło
Narcyz 35 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Wszystko wskazuje na łożysko , a może wyje cały czas tylko przy wyższych prędkościach silnik zagłusza.
media1988 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Opublikowano 9 Lutego 2011 no właśnie nie zagłusza bo przy 140 km niejest jeszcze wcale taki głośny i wycie nagle ustaj i nie wkurza mnie to już a silnik słychać ale tylko delikatnie
sebastian_marat Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 wymieniaj łożysko miałem to samo u siebie w b5
wiesiek3d Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Kręcisz w lewo, buczy = prawe łożysko i na odwrót. Do wymiany i żadne podnoszenie i szukanie luzu nic nie da.
Rekomendowane odpowiedzi