oliwia Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam mam problem z podgrzewanym foelem kubelkowym w a4 b6 . Zaczal mocno grzac w lewym boku siedziska aż w końcu wypalilo mi dośc sporą dziure.Mam pytanie czy da się to naprawic .Zajrzalem w to miejsce i zauważylem przerwany drucik po zwarciu tych przewodów i wlaczeniu podgrzewania momentalnie robią się czerwone, ale tylko w miejscu w którym je zwieram .Co może byc przyczyną , z góry dzięki.
oliwia Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 Ale nie wiem dlaczego tak pali i czy jak zalozę nową mate nie powtórzy się to samo. Może jakiś czujnik powoduje że mata w jednym miejscu się przegrzewa.
wrclaguna Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 moze nastapilo uszkodzenie mechaniczne , przerwany przewod w macie nowa mata to koszt chyba 380 PLN
oliwia Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Mam przerwany przewód ale wcześniej wypaliło mi dziurę, a jak złacze dwa zerwane przewody to momentalnie robią się czerwone.Mam obawę czy po założeniu nowej maty historia sie powtórzy.czy wystarczy wymienic mate. [br]Dopisany: 11 Luty 2011, 20:22_________________________________________________koledzy czy ktoś pomoże jak już wcześniej pisałem mam spaloną matę w fotelu . Wypaliło mi dziurę , przewód jest przerwany a jak złącze ten przewód to chwilę i jest czerwony .Mam pytanie dlaczego w tym miejscu tak mocno grzeje i czy idzie to jakoś naprawic.
lechbe Opublikowano 17 Lutego 2011 Opublikowano 17 Lutego 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23888.0 tu masz link z naszego forum z działu Warsztat , dotyczy b5 ale może coś ci pomoże
oliwia Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Opublikowano 17 Lutego 2011 Dzieki za link ,zakupiłem już nowy fotel oczywiście używany bo za mate w serwisie wołali 400 zl . Mam pytanie czy ktoś wie jak sprawdzic przełącznik ,regulator podgrzewania foteli czy nie podaje zbyt dużego napiecia , bo się boje czy znowu nie wypali mi dziury.
Rekomendowane odpowiedzi