Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Kopci na zimnym, trzęsie, brd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! pacjent to b7 brd, sprawa wygląda tak, że samochód po odpaleniu i postoju ok 5min zaczyna trzęś ,trzepać, rzucać lekko po obrotach, kopcić na jasno niebiesko- co dziwne jeśli odepnę wtyczke z egr wysztko jest jakgdyby nigdy nic- zero jakiegokolwiek problemu, nic nie trzęsie i nie kopci. Audi na gwarancj także goniłem żeby znalezli przyczyne-oczywicho według nich tak ma być,zero błędów "to przecież cztery cylindry w dieslu to trzepnąć czasem musi". Brak mi już nerwów.W czym szukać usterki? turbo sprawdzone jest ok, pompki podobno też w porządku. Tak więc co,gdzie i jak

Opublikowano

ja mam podobny a moze i identyczny.

poradziles sobie?? moje auto od tygodnia w warsztacie i nic

Opublikowano
  • Autor

W sobote jade zawieźć fure do gościa, który pracuje w aso a dorabia sobie po robocie. Może prywatnie badziej sie przyłoży, ale cos mi sie wydaje ,że chodzi o pompki, ja mam gwarancje jeszcze także pogonie ich żeby na nowe wymienili jak bedzie potrzeba, zresztą-bede cos wiedzial dam znac

Opublikowano

Mam BRD i czasami podobny problem :mysli: zatelepię budą na biegu jałowym. Przebieg 240tyś. Dwa wtryskiwacze już wymienione na nowe. Więc wydaje mi się że któryś z tych pozostałych będzie do wymiany ewentualnie do przeczyszczenia. Potwierdzone jest to przez ASO. Jak byłem u nich to powiedzieli mi że jedna z pompek ma nieprawidłowe parametry.

Tak więc w twoim przypadku też przypuszczam że będą to pompki. :( Jedź do kolesia i przejedźcie się z kompem i sprawdźcie parametry.

Opublikowano

Zrobić logi i wrzucić do odpowiedniego działu Diagnostyka VAG. Specjaliści na naszym forum rozszyfrują je i dadzą gotową receptę :) na danego pacjenta. Co innego jak masz gwarancje, to niech oni się męczą ,ale myślę że mamy tutaj lepszych speców.

Opublikowano

w czasie pracy na biegu jalowym silnik pracuje czesciowo na spalinach,

pojawiaja sie wtedy przeklamania dotyczace dawki, stad zmiana barwy spalin.

problem sie poglebia w przypadku zanieczyszczenia zaworu i jego zakleszczania sie.

moze pojawic sie dodatkowy efekt - poszarpywanie w czasie delikatnego przyspieszania w okolicy 1800-2100 rpm

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany-jedna pompka padnięta, trzęsło ponieważ gdy spaliny przechodziły przez egr i trafiały do komory ta wadliwa pompka nie dawała rady.W aso wymienili na nówkę reszte wyczyścili i teraz chodzi elegancko :>

Początkowo domagali się dopłaty w wysokości 40% ceny podzespołu->400e, ale że ten problem zgłaszałem 7 razy po bardzo długich rozmowach przyznali się, że nie umieli zdiagnozować błędu pd i gwarancja podtrzymana, wymieli wyczyscili za free.Teraz brd odżył,jakby 10 kucy więcej no i w końcu rozpędził się do 230.i w końcu jest git

Opublikowano

Kolega jaką pompkę miałeś uszkodzoną??? Bo u mnie występują identyczne objawy a mechanik sobie nie może poradzić. Pozdro

Opublikowano
  • Autor

na 1-wszym garcu

Opublikowano

Kolega jaką pompkę miałeś uszkodzoną??? Bo u mnie występują identyczne objawy a mechanik sobie nie może poradzić.

trzeba z diagnozować.

każdy może mieć inną przyczynę.

takie podejście to błądzenie we mgle