Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Prawe lusterko nie obniża się ,jak należy,przy wrzuconym wstecznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos oswieci...bo nie wiem gdzie trąf.

Cholera właśnie się zorientowałem że przy wrzuceniu wstecznego lusterko boczne nie opuszcza sie tak jak nalezy.Tylko troche drgnie i tyle. A ruszajac sterowaniem działa bez problemu wiec co sie mogło do cholery stac?Bo dla mnie ta funkcja dosc przydatna...

Oczywiscie pokretlo sterowania lusterkami w pozycji "na prawe"..

Mam pamiec foteli i lusterek wszystkie tego typu wynalazki jesli ma to znaczenie.

I bawiłem sie nimi ostatnio.

Tylko czy ma to cos wspolnego z opuszczaniem sie lusterka jak wrzucam wsteczny?Moglem cos poknocic?

Bawiłem się dzis z godzinę tym próbując to ustawić ale kicha.

Ktoś wie co mogło paść?Lusterko podczas regulacji ustawienia pracuje prawidłowo.[br]Dopisany: 11 Luty 2011, 22:29_________________________________________________Temat ogarnięty :good:

Więc dla potomnych :decayed:

Aby zakodować obnizanie lusterka po wrzuceniu wstecznego (oczywiscie posiadajac tą opcję) nalezy:

-włączyć zapłon.

-wrzucić wsteczny

-wyregulować pozycję lusterka prawego jaką chcemy mieć po każdorazowym wrzuceniu biegu wstecznego

-zmienić wsteczny na luz i wyłączyć zapłon

-po wyłączeniu zapłonu lusterko powinno powrócic do "fazy początkowej"położenia

I to wszystko.Lusterko jest zakodowane.Po wrzuceniu biegu wstecznego powinno obnizyć sie do pozycji jaka nadalismy mu podczas kodowania.Oczywiscie jesli galka ustawiania lusterek w pozycji na "R"

Dzięki serdeczne dla davida i FANTOMASA :notworthy: :oklaski: :gicior::yes2::brawo::thankyou2:

Opublikowano

a skąd wiadomo czy ma sie ta opcje ? ja mam składane lusterka w swoim B7 elektrycznie od nowości czy to znaczy ze mam ta opcje?

---------- Post dopisany at 01:28 ---------- Poprzedni post napisany at 01:27 ----------

Fantomas mi dziś tego nie powiedziałeś jak pytałem jak to zakodować :bicz:

---------- Post dopisany at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany at 01:28 ----------

nie działa :( czy to sie jakos koduje najpierw w vagu ?

Opublikowano

Aby ta funkcja działała należy posiadać moduł pamięci ustawień siedzenia 8E0 959 760. Znajduje się pod fotelem kierowcy.

Jak rozpoznać?? Po pierwsze stołki elektryczne i w drzwiach kierowcy panel programowania.

Opublikowano

to pupa nie mam , :kwasny: