Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Nie działa klima! nie da sie wyłączyć ECON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mama problem chyba nie działa klima w każdym razie nie da sie wyłączyć ECON cały czas sie świeci!!!

błędy na vagu to:

819 Nie znany kod błędu

przerwa lub zwarcie do plusa

819 Nie znany kod błędu

zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY

co to bedzie???

Opublikowano

Może kolego sprawdź ciśnienie w układzie. :cool1: A przede wszystkim wpisz w szukajce :szukaj: ECON to będziesz miał troche lektury... :gwizdanie:

Opublikowano

Na 99% brak czynnika w układzie , ew. uszkodzony czujnik G65

Kiedy ostatnio "nabijałeś" klimę :?:

Opublikowano

nigdy bo kupiłem nie dawno!!! a co ile sie nabija taką klime??

No to sprawdź i będziesz wszystko wiedział. :gwizdanie: Serwis/przegląd klimy robię raz w roku. :good:
Opublikowano

No to sprawdź i będziesz wszystko wiedział. :gwizdanie: Serwis/przegląd klimy robię raz w roku. :good:

Bez przesady , ale co dwa lata trzeba podjechać i sprawdzić :wink4:

To jest jedna z pierwszych czynności jakie robię po zakupie auta ( rozrząd , olej + filtry , klima ... )

Opublikowano

Bez przesady , ale co dwa lata trzeba podjechać i sprawdzić :wink4:

To jest jedna z pierwszych czynności jakie robię po zakupie auta ( rozrząd , olej + filtry , klima ... )

Źle mnie zrozumiałeś robert. :wink4: Kolega pytał o to co ile nabija się klimę a ja może mylnie odpowiedziałem, że przeglądzik/serwis robię raz w roku (okazja przy przeglądzie :gwizdanie:) a Nabijanie tak jak mówisz. :good:
Opublikowano

Najpierw , jak wspomniałeś wcześniej , że jeszcze nie byłeś , jedź do serwisu klimatyzacji :wink4:

[br]Dopisany: 11 Luty 2011, 23:13_________________________________________________

Źle mnie zrozumiałeś robert. :wink4: Kolega pytał o to co ile nabija się klimę a ja może mylnie odpowiedziałem, że przeglądzik/serwis robię raz w roku (okazja przy przeglądzie :gwizdanie:) a Nabijanie tak jak mówisz. :good:

:good::wink4:

Opublikowano

Tylko popytaj w swojej okolicy o jakiś "dobry" serwis klimatyzacji bo różnie z tym bywa :wink4:

Powiedz , żeby sprawdzili szczelność , niektóre serwisy mają czynnik ze środkiem fluorescencyjnym , wtedy b. łatwo stwierdzić jakąś nieszczelność pod światłem UV