Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Stuk z zawieszenia z lewej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze odpowiedzi moze byc wiele ale wczoraj nagle pojawil mi sie stuk ( bardzo glosny ) z lewego przeniego zawieszenia.

Stuk jest dziwny bo nie wystepuje na malych wybojach czy poprzecznych nierownosciach drogi ale podczas przechylu nadwozia jak zacznie kolysac samochodem.Np; podbicie w zakrecie , stuka czez czasem przy ruszaniu na skeconym kole.

Stuk jest tak mocny ze czuje go pod stopa jak mam noge oparta na podstopnicy.

Jakies pomysly ? Moze lacznik stabilizatora ?

Stuka tak dziwnie w sumie jak by ktos przywiazal na lince jakis duzy klucz ktory sie obij podczas ruchow nadwozia.

Nie wiem dokladnie jak wyglada przedni zawias ale troche tam w A4 tych elementow.

Dzieki za pomoc.

Opublikowano

Skoro stuka przy skręconych kołach to może zerwało gumę na przegubie i się przegub wykończył.

Opublikowano

sprawdz czy koło jest dokrecone

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

to zrobilem w pierwszej kolejnosci.

Skoro stuka przy skręconych kołach to może zerwało gumę na przegubie i się przegub wykończył.

to nie to [br]Dopisany: 13 Luty 2011, 14:42_________________________________________________co ciekawe dzisiaj nic sie nie stukalo a tez jechalem po wybojach :mysli: dziwne to :wallbash:[br]Dopisany: 13 Luty 2011, 18:43_________________________________________________Dla potomnych , winowajca byly wyrabane gumu w ramie pomocniczej :shocked:

Opublikowano

przegub to terkota.. ojciec mial podobny przypadek i okazalo`sie ze koncowka drazka byla wybita nie na stozniu ale od strony regulacji.. wez kumla niech porusza kiera a ty zlap koncowke i zobacz czy to to.

Opublikowano

Dla potomnych , winowajca byly wyrabane gumu w ramie pomocniczej :shocked:

Podaj numery tych gum ramy pomocniczej :mysli: warto odnotować w kajecie do sprawdzenia przy okazji przeglądu :wink4:[br]Dopisany: 07 Marzec 2011, 13:30_________________________________________________turdzi nie rób lipy podaj te numery :)

Opublikowano
  • Autor

oj nie wiemczy gumy poszly czy cala rama.Daje ci numery z faktury.

poszla jednak cala rama:

8E0 399 313 BD - w pl bedzie ok 1000zl.

Opublikowano

oj nie wiemczy gumy poszly czy cala rama.Daje ci numery z faktury.

poszla jednak cala rama:

8E0 399 313 BD - w pl bedzie ok 1000zl.

A to pewnie tuleje gumowe w ramie mocującej manualną skrzynię biegów, pewnie w NOK nie chciało im się bawić z tulejami i całą ramę Ci wymienili. A to nie przypadkiem skutek tego jednomasa ?

Opublikowano
  • Autor

oj ciezko powiedziec.Norweskie drogi dalekie sa od idealu.Roznica w jezdzie jednak jest ,zdecydowanie sztywniej jedzie po nierownosciach.

Opublikowano

oj ciezko powiedziec.Norweskie drogi dalekie sa od idealu.Roznica w jezdzie jednak jest ,zdecydowanie sztywniej jedzie po nierownosciach.

cześć

miałem podobny problem i okazało się że było uszkodzone górne łożysko mocujące kolumnę mc-persona

Opublikowano
  • Autor

a u mnie byla to rama