Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Peknieta szyba przednia od kamienia. AC warta prosze pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakies poltora tygodnia temu jakis pacan wyprzedzal mnie terenowka i uszkodzil mi szybe kamieniem. Na 1 rzut oka nic nie widzialem. Dopiero dzisiaj zobaczylem jak powieksza sie pajaczek na szybie. Jak to moze byc z odszkowowaniem? Mam AC w warcie pakiet zloty chyba obejmuje tez szyby. W grudniu mialem lekka stluczke z mojej winy. Jak bym to zglaszal do warty to otrzymam odszkodowanie za szybe i nie przyczepia sie ze to moze powstalo od tej stluczki? Dodam ze to napewno nie wina stluczki tylko jak to ubezpieczyciel oceni. I czy jakies znizki poleca? Prosze w miare szybka odp bo nie wiem czy to mam zglaszac czy nie.

Opublikowano

ja bym zgłosił i jedno i drugie

zniżki i tak polecą

Opublikowano

ja grodniu zglaszalem szybe (odprysk i pekniecia po 2mm) z AC ale w PZU i powiem tak,

dostalem 470zl bez vatu bo mialem opcje wycena i poleciala znizka 10% :disgust:

Opublikowano
  • Autor

ta szkode z grudnia to zglaszalem dostalem kase. Tylko teraz sie wkurzylem przez ta szybe ....;/ Jak maja mi znowu znizki poleciec to lepiej dac sobie spokoj. Nie powinni zabierac 10%bez przesady porabane...

Opublikowano

A nie ma tam czegoś takiego jak Auto szyba w PZU, że płacisz dodatkowo 50 zł i masz szyby ubezpieczone na 2000 zł i jak zgłosisz to nie tracisz żadnych zniżek i szybę możesz sobie za 50 zł raz w roku wymieniać :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja ostatnio od policjanta na szkoleniu w firmie słyszałem, że zarządca drogi bez problemu powinien wypłacić odzkodowanie za pękniętą szybę i jest od tego ubezpieczony (oczywiście notatka spisana przez policję - auto spod którego kamyk wypadł nie ma tutaj znaczenia) . Tylko jak to w polskich warunkach - pewnie trzeba by się z nimi długo bić o to odszkodowanie. Taka teoria - a praktyka ....pewnie inna.

Opublikowano

a przypadkiem na szyby nie masz Sumy Ubezpieczenia ? :)

jeśli tak to żadne zniżki Ci nie idą z AC, bo to inne ryzyko jest, po prostu SU będzie konsumowana

Opublikowano
  • Autor

pakiet mam w warcie zloty czyli bogaty ale nie wiem jakie sa tam przywileje i tak szkode zglosze nawet jak by znizka poleciala to oplaca sie zlogsic zawsze 500zeta chociaz na szybe bedzie a jak by znizka nie poleciala to tym bardziej. Zreszta to nie jest moja wina ze szyba pekla to z jakiej racji mam znizki tracic.