Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Ciężko wchodzą biegi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

olej wymienilem i dalej ciężko wchodza

Opublikowano

Witam, mam podobny problem jak kolega, jednak u mnie trochę ciężej wchodzą biegi jak silnik jest zimny. Odpalam silnik, np. tak jak dziś (-8st. C) biegi wchodzą z lekkim oporem. Przejadę kilka km, silnik złapie temperaturę i wchodzą jak w masło. Przyczyna? Może wystarczy wymienić olej w skrzyni? Może olej stracił swoje właściwości przy niskich temp. Nigdy tego nie robiłem i nawet nie wiem co ile producent zaleca wymianę w manualu. Prosiłbym o link z olejem do AWX'a i najważniejsze, gdzie się sprawdza olej w skrzyni :)

też tak mam tylko u mnie 2 ciężko wchodzi po pierwszym włączeniu dalej już jest git :mysli:
Opublikowano
  • Autor

a sprawdzales czy masz luzy na drążku od skrzyni biegów?bo u mnie sa i niewiem czy tak ma byc czy maja byc sztywne

Opublikowano

luzu nie ma :no:[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 19:41_________________________________________________wydaje mi się że to wina oleju :cool1:

Opublikowano

Witam, mam podobny problem jak kolega, jednak u mnie trochę ciężej wchodzą biegi jak silnik jest zimny. Odpalam silnik, np. tak jak dziś (-8st. C) biegi wchodzą z lekkim oporem. Przejadę kilka km, silnik złapie temperaturę i wchodzą jak w masło. Przyczyna? Może wystarczy wymienić olej w skrzyni? Może olej stracił swoje właściwości przy niskich temp. Nigdy tego nie robiłem i nawet nie wiem co ile producent zaleca wymianę w manualu. Prosiłbym o link z olejem do AWX'a i najważniejsze, gdzie się sprawdza olej w skrzyni :)

też tak mam tylko u mnie 2 ciężko wchodzi po pierwszym włączeniu dalej już jest git :mysli:

Andy - no właśnie wydaje mi się, ze 2'ka najgorzej wchodzi.

Opublikowano

mi tez wchodzi jedynka z lekkim oporem a jak jest zimny i wrzucam jedynke to troche wiekszy opór stawia, wsteczny tez z oporem wchodzi no i 5 ale juz nie taki duzy opór. ze sprzegłem jest wszystko ok.

Opublikowano

Andy - no właśnie wydaje mi się, ze 2'ka najgorzej wchodzi.

inne też nie powalają ale 2 to jakiś żart :rolleyes:
Opublikowano
  • Autor

sprzegła jest dobre niewiem czy to moze byc wina drażka od skrzyni biegów bo cały lata

Opublikowano

dzisiaj wrzuciłam jedynke i chciałam ruszyc, ale samochód stał w mejscu i słychac było zgrzyt, tak samo w przypadku wstecznego. pzniej jak wybiłam i wrzuciłam jeszcze raz to ok było. co moze byc powodem?[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 16:45_________________________________________________dodam ze na wyłaczonym silniku czy wciskam sprzegło czy nie biegi wchodza bardzo dobrze. co moze byc zatem przyczyna? no i oczywiscie jeszcze te opory przy wrzucaniu 1 i wstecznego a czasami 5

Opublikowano
  • Autor

sprawdz drążek lewarka przy skrzyni biegów

Opublikowano

ok 250 zl tylko czy napewno to?zeby nie bylo ze to cos innego a niechce jezdzic dłuzej na takiej skrzyni bo jeszcze całkowicie sie zepsuje

Mam dziwne wrażenie, że właśnie na to czekasz... Mechanik Ci powiedział, że masz luzy a Ty szukasz dziury w całym... napraw to i jeśli dalej będzie źle to będziesz szukać dalej... przecież nikt Ci na 100% nie powie, że to to nie widząc auta...