lukaszlsw Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam forumowiczów. Chciałbym dowiedzieć się jak to jest ze sprzedażą auta przed upływem 6 miesięcy od kupna. Jakiś podatek się płaci podobno, tylko od której ceny tej co kupiłem i sprzedałem> I na którą datę patrzeć, umowę kupna-sprzedaży mam na 4.10.10 a pierwsza rejestracje wbitą w dowód 25.10.10 ( adnotacje urzędowe) a na pierwszej stronie przy kolumnie B mam wbitą datę 10.11.10. Tak wiec od którego dnia liczy?
!Tommy Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Podatek od wzbogacenia wynosi 19% od roznicy miedzy cena zakupu a sprzedazy,czyli zaplacisz 19%[br]Dopisany: 18 Luty 2011, 13:14_________________________________________________najlepiej to spytac jakiegos handlarza, bo oni mają to ogarniete tak aby nie płacic lub płacic grosze
dziadek Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 podatek jest tylko i jedynie od zysku...jak zysku nie ma to podatek od zero złotych jest zero złotych ...trzeba tylko w rozliczeniu podatkowym roku w którym dokonało się takiej sprzedaży to ująć ale już nie powiem ci dokładnie w którym miejscu w picie bo nie pamiętam już ale to ci powiedzą w urzędzie skarbowym...wpisuje się tam za ile się kupiło i za ile sprzedało i wychodzi różnica...jak nie ma przychodu to nic nie płacisz...wiem bo tak robiłem raz... :>[br]Dopisany: 18 Luty 2011, 13:20_________________________________________________euro przeliczasz z dnia z którego jest umowa jak kupowałeś auto...
Rekomendowane odpowiedzi