Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Auto ciężarowe osobowe, pełne odlicznie Vatu...jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy szukam takiego aut.

Kwota do 20tys, koniecznie w benzynie i nie koniecznie gorna granica mojego budzetu.

W sumie nie mam nic na oku.

Może cos ciekawego zaproponujecie.

Pytanie dugie.

Jaki grozi mi mandat jesli policja zatrzyma mnie do kontroli a kratka bedzie wykrecona i z tylu pojawia sie fotele?

Opublikowano

kup jak ja fiat uno van 1.4 benzyna za 1000pln i z bani, za cala reszte kup normalne auto,a i tak wszystko sobie odliczysz

Opublikowano

kup jak ja fiat uno van 1.4 benzyna za 1000pln i z bani, za cala reszte kup normalne auto,a i tak wszystko sobie odliczysz

Za fiata sobie odliczy, ale jeżeli chodzi Ci że z pozostałej kwoty za którą kupi zwykłe auto (osobowe, NIE CIĘŻAROWE) też sobie odliczy to jesteś w błędzie. Nie wiem jak teraz to wygląda po tych zmianach w odliczaniu podatku od samochodów, ale do końca 2010 r było tak że za osobówkę odliczało się 60% wartości auta ALE nie więcej niż 6 000,00 zł.

No chyba że kolega chce mieć tylko auto ciężarowe tylko po to żeby brać na nie faktury. To może Polonez Truck? :P Albo Żuk? :D

Pytanie dugie.

Jaki grozi mi mandat jesli policja zatrzyma mnie do kontroli a kratka bedzie wykrecona i z tylu pojawia sie fotele?

Co do tego to nie wiem jaki mandat.. Wypadałoby zapytać jakiegoś pana niebieskiego. Ale dowód pewnie zabiorą. Zresztą nie wiem... Tylko spekuluję. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Mialem juz dwa takie tanie trupy do 2 tys.

Stoji to potem w trawie i marnieje.

Chialem teraz cos troche lepszego zeby zona jezdzila a ja nie martwil sie przegladami, kontrolami z US itp.

Mysle, ze US skarbowy nie jest taki glupi i te zuki i tracki tylko moga pogorszyc sprawe...

Opublikowano

Mysle, ze US skarbowy nie jest taki glupi i te zuki i tracki tylko moga pogorszyc sprawe...

Klient ma Żuka, który stoi gdzieś za stodołą i używany jest gdy naprawdę nie ma wyboru. Na co dzień używa BMW E60 i wszystkie fakturki za paliwo stoją na Żuka. Ostatnio była kontrola z US i nikt się nie czepiał. :) Ale z doświadczenia wiem, że jeden US interpretuje przepisy tak, a inny inaczej.

Ale skoro szukasz czegoś dla żony to może coś w stylu Corsy, Seicento? Ważne żeby miała tylko jeden rząd siedzeń, a z tyłu "przestrzeń załadunkowa".

Opublikowano

Za fiata sobie odliczy, ale jeżeli chodzi Ci że z pozostałej kwoty za którą kupi zwykłe auto (osobowe, NIE CIĘŻAROWE) też sobie odliczy to jesteś w błędzie. Nie wiem jak teraz to wygląda po tych zmianach w odliczaniu podatku od samochodów, ale do końca 2010 r było tak że za osobówkę odliczało się 60% wartości auta ALE nie więcej niż 6 000,00 zł.

No chyba że kolega chce mieć tylko auto ciężarowe tylko po to żeby brać na nie faktury. To może Polonez Truck? :P Albo Żuk? :D

Pytanie dugie.

:wallbash: wiem ze z innego nei odliczy, dlatego radze kupic uno za tysiaka, lub cos w tym stylu, cinquecento, bo sa tanie, naprawy tanie, oc tanie a i przeglady normalnie przechodza, nie tak jak jakies trucki zza stodoly.

a wszystkie faktury moze brac wlasnie na owe uno/cieniasa tj. za paliwo, czesci(wystarczy wpisac w fakturze np sama nazwe czesci, bez modelu auta) itd tylko oczywiscie na kazdej fakturze nr rej. owego uno i wszycho gra, jestes kryty

Opublikowano
:wallbash: wiem ze z innego nei odliczy, dlatego radze kupic uno za tysiaka, lub cos w tym stylu, cinquecento, bo sa tanie, naprawy tanie, oc tanie a i przeglady normalnie przechodza, nie tak jak jakies trucki zza stodoly.

Nie wiedziałem że auto ma być dla żony, dlatego potem poleciłem coś w lepszym stylu, typu właśnie corsa, seicento. Wybór jest duży. Pozostaje kwestia jakie auta żona lubi :)

Opublikowano

Koleś na Żuka odlicza paliwo lane w Porsche Panamerę :decayed: :decayed:

Myślę,że taki Żunio,to nie głupie auto do rezania :naughty:

Opublikowano

Koleś na Żuka odlicza paliwo lane w Porsche Panamerę :decayed: :decayed:

Myślę,że taki Żunio,to nie głupie auto do rezania :naughty:

Taaa, jest gdzieś na YT film o tym jak wstawili do żuka motor z S8 chyba. :naughty:

Opublikowano

kolego, odliczenie o ktorym tutaj mowisz dotyczy kwoty VAT a nie wartosci auta. za samochod osobowy, kupiony na fv mozna odzyskac 60% kwoty podatku VAT ale nie wiecej niz 6K pln.

Opublikowano

kolego, odliczenie o ktorym tutaj mowisz dotyczy kwoty VAT a nie wartosci auta. za samochod osobowy, kupiony na fv mozna odzyskac 60% kwoty podatku VAT ale nie wiecej niz 6K pln.

Racja mój błąd. W zasadzie o to mi chodziło, ale źle napisałem :/

Opublikowano

patent z żukiem za stodołom szeroko znany i stosowany :gwizdanie:

co do auta polecam Berlingo/Partner

Kupiłem w sierpniu, 3 letniego po leasingu z przebiegiem 50tys km dokładnie za 20 tys netto

silnik 1.4.. pali tyle co nic.. jeździ się nawet przyjemnie, chociaż brak klimy doskwiera :chytry:

Opublikowano
  • Autor

patent z żukiem za stodołom szeroko znany i stosowany :gwizdanie:

co do auta polecam Berlingo/Partner

Kupiłem w sierpniu, 3 letniego po leasingu z przebiegiem 50tys km dokładnie za 20 tys netto

silnik 1.4.. pali tyle co nic.. jeździ się nawet przyjemnie, chociaż brak klimy doskwiera :chytry:

Taki zuk najlepiej mi psuje.

Slyszlem jednak, ze US roznie na to patrzy... :confused4:

Wiadomo, ze to robienie ich w bambukooo :decayed:

Opublikowano

To może skoda Pickup, albo Opel Combo? Chyba można kupić w benzynie a koszt za auto nie duży. Przeglądy powinno przechodzić bez problemu (zależnie od stanu :)) A i może się zawsze przydać gdy potrzebne będzie jakieś auto do przewiezienia jakiś gratów. :)

Opublikowano

Żuk może służyć np do wywożenia śniegu podczas zimy, albo do przerzucania towaru od bramy pod halę :gwizdanie:

w takim stanie nikt poczciwego Żuczka nie ma :cool1:

zuczek.jpg

Opublikowano

citroen c15 to tez dobra opcja, jest do wyboru co prawda rzadka benzyna 1,4 albo dosc mnogo w wyborze diesli 1,8 i 1,9

mialem przez pol roku c15 1,8d i powiem szczerze ze super fura, na 3 kolkach w zakretach smiga,a po off roadzie idze ze szok :kox:

Opublikowano

w firmie mieliśmy C15 1.9 diesel nówka z salonu... miał 360 tysięcy przejechane i nic się w nim nie działo - jedynie w zimie zamki czasem przymarzały :decayed: sprzedał się w 2 dni :cool1: