Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kurs spawacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Bede chcial zmienic prace i firma do ktorej bede aplikowal zajmuje sie konstrukcje budowlane ale wiaze sie to z tym ze bede musial miec jakis kurs na koncie i wykombinowalem sobie spawacza i teraz doradzcie mi jaki kurs sobie wybrac, ktory dla mnie bedzie lepszy do przyswojenia jako swiezaka TIG MIG MAG i mniej wiecej jakie moga byc jego koszty?

Opublikowano

Proponuje udać się do Zakładu Doskonalenia Zawodowego ;) w Twoim mieście pewnie coś takiego istnieje?

Opublikowano

Bierz gzowe spawanie

Opublikowano

no na gazowe niewątpliwie największy popyt na daną chwilę

Opublikowano

Ja robiłem z urzędu pracy na MAG 135 . Koszty to zero złotych :good:

Kurs zdany.. techniczny spawał nam instruktor bo próbki idą na badania do instytutu i jakby wszyscy spawali sobie to nikt by nie zdał :polew:

Opublikowano

no ja mam kurs z Instytutu jeszcze ze szkoły na gazowe a, nie spawałem już z 14 lat xD

Opublikowano

no ja mam kurs z Instytutu jeszcze ze szkoły na gazowe a, nie spawałem już z 14 lat xD

Dobra.. ale jak to jest.. jak się ma kurs, a się nie pracuje w zawodzie to jest to ważne po jakimś czasie ? Czy trzeba co 2 lata robic próbki do Instytutu w celu utrzymania licencji ? :embarrassed:

Ja mam MAG 135 w pozycji PA

Opublikowano

a wiesz że, nie wiem nikt nam o tym nie mówił

Opublikowano

a wiesz że, nie wiem nikt nam o tym nie mówił

HA..ja mam w licencji wbitą datę ważności - 2 lata. Później pewnie trzeba dymać do UDT i robić próbki :thumbdown:

To Ty masz już nie ważną 7 razy :D

Opublikowano

ja mam wbitą pieczęć ale, bez daty ważności w pouczeniach też nic na ten temat... aż zadzwonię tam któregoś dnia się upewnię

Opublikowano

najlepiej miec wszystkie uprawnienia

ale trzeba miec praktyke bo bez tego du...pa

Opublikowano
  • Autor

Troszke sie rozgladalem za takimi kursami i jest takowy ZDZ cos na Orlenie, a mniejwiecej ile czasu trwa taki kurs?

Opublikowano

najlepiej miec wszystkie uprawnienia

ale trzeba miec praktyke bo bez tego du...pa

a no właśnie.. u mnie ojciec ma MIGa więc jest gdzie potrenowac ..ale tak zrobic papier i tyle to mija się z celem :)

Opublikowano

Witam. Na początek proponował bym mig mag 135, 136, żeby złapać o co chodzi. Co do papierów to są one ważne przez 2 lata od ukończenia egzaminu potem musisz je odnowić. Czyli idziesz znowu spawać próbki jak przejdziesz to dostajesz nowy papier na 2 lata. No i najważniejsza jest praktyka i kilometry spoin :)