Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż HID w lampach DEPO/FK (ringi)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem takiego wątku, jeżeli moderator stwierdzi że bezużyteczny albo niepotrzebny proszę o skasowanie.

To mój pierwszy manual, proszę o wybaczenie jeżeli będzie coś nie halo...

Więc tak, szukałem i nie odnalazłem stricte rozwiązania problemu montażu HIDa w lampach DEPO/FK z ringami.

Nie będę poruszał kwestii instalacji elektrycznych bo to można odszukać na forum.

Lampy te mają miejsce na przetwornice.

Rozpoczynamy od wyjęcia pokrywy zaślepiającej żarówki.

bcdc2ab4c751ded2m.jpg

otrzymujemy taki o to widok. jak widać jest jedno miejsce na kabel (ja wykorzystałem je na kabel zasilający palnik) drugie trzeba wyrezać ( u mnie na sygnał do przetwornicy - z wnętrza lampy) - pilnikiem, wiertarką, szlifierką czymkolwiek mniej więcej tak...

8c0e2ef99e84f510m.jpg

w pokrywie jest drugi mniejszy dekielek prowadzący do wnętrza lampy - malutki kwadratowy zdjęcie dekielka oraz pokrywy bez niego...

b5cddaed75b72c8dm.jpg

9a64033db47cef8fm.jpg

dwa widoczne jakby pazurki na tym małym dekielku należy usunąć "na gładko" ja użyłem szlifierki stołowej

w dekielku (tym małym) wycinamy otwór okrągły o średnicy około 25mm, ja użyłem frezu do wycinania otworów pod zawiasy meblowe - nadaje sie idealnie.

a4bc12449d3cb0d5m.jpg

przez otworek przekładamy palnik z całym okablowaniem

d8e0ec0c0d7fc52cm.jpg

a następnie całość montujemy w pokrywie od lampy

8e078cac0243b456m.jpg

mamy palnik zamontowany - pozostaje tylko wsadzić do gniazda żarówki i podłączyć dwa piny - kaszka z mlekiem - nie robiłem fotek.

kable na zewnątrz pokrywy ładnie układamy pod przetwornicą,

jedna uwaga: wciągamy kable do wnętrza lampy - tyle ile się da, bo dekielek nie jest bezpośrednio za soczewką i trzeba ich troszkę mieć w środku

przetwornicę przykręcamy korzystając z dłuższej części uchwytu z zestawu - ja wywierciłem w nim jeden otworek i rozklepałem zagięcie

tak to wygląda:

c111cf4bf47f68e3m.jpg

cała instalacja jest gotowa - wkładamy palnik w gniazdo i podpinamy dwa piny

widok po zamontowaniu w lampie - ja wyjmowałem lampy - prościej, wygodniej roboty niewiele

44965a8b4e0079fam.jpg

pierwsze uruchomienie, jedna lampa halogenowa druga 4300k

784c0b23c6322febm.jpg

oczywiście druga lampa analogicznie

Jeżeli są nieścisłości lub inne sugestie proszę o dyskusję w wątku.

Opublikowano

czemu moderator mialby wyrzucac,bardzo fajny i dobry watek.Dobry opis i fotki napewno sie przyda :good: :good: :good:

Opublikowano

Bardzo fajnie napisane :oklaski:

Też chcę sobie HIDy założyć, ale to jak zrobi się trochę cieplej

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobry temat ; ) chociaz na forum o montazu xenonow jest tematow od groma i ciut ciut :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jakeij firmy najlepiej wybrać HID ?? Żebym zaraz nie miał z nimi problemów. Pozdro

Ps. Mile widziane linki z allegro

Opublikowano
  • Autor

Witam jakeij firmy najlepiej wybrać HID ?? Żebym zaraz nie miał z nimi problemów. Pozdro

Ps. Mile widziane linki z allegro

http://allegro.pl/zestaw-xenon-hid-h1-h3-h4-h7-lux-pro-rzeszow-i1937012458.html

W pierwszym poście montowane sa z tego linku. U mnie chodzą juz rok bez uwag

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź. Chciałbym HID z 5000k niestety te z linku nie mają tych parametrów. Możesz mi polecić na allegro takie które będą miały HID 5000 i będą właściwe dla mojego auta. Wchodzą tam chyba H7 żarówki??

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za odpowiedź. Chciałbym HID z 5000k niestety te z linku nie mają tych parametrów. Możesz mi polecić na allegro takie które będą miały HID 5000 i będą właściwe dla mojego auta. Wchodzą tam chyba H7 żarówki??

Bierz 4300K. Hidy są pewne.

Ojcu się spaliła jedna żarówka po roku - założyliśmy 5000k i w zasadzie nie ma różnicy żadnej...

Opublikowano

Spoko.Dzięki :hi:

Opublikowano

Bierz 4300K. Hidy są pewne. Jest rużnica między 4300 a 5000 , wcześniej miałem 4300 i dawały lekko żółtą poświate , teraz mam 5000 i światło jest bielutkie , załóż w jednej lampie 4300 a w drugiej 5000 i wtedy zobaczysz rużnice . Ja polecam 5000

Ojcu się spaliła jedna żarówka po roku - założyliśmy 5000k i w zasadzie nie ma różnicy żadnej...

Opublikowano

Mi wczoraj chcieli zabrać dowodzik w Lublinie za HID-y, skończyło się na demontażu żarników i 100zł z kieszeni :confused4: Czas pomyśleć o spryskach :)

Opublikowano

Mogę mieć problemy z CANBusem??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi wczoraj chcieli zabrać dowodzik w Lublinie za HID-y, skończyło się na demontażu żarników i 100zł z kieszeni :confused4: Czas pomyśleć o spryskach :)

a jakie miałeś HID-y??