Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie odpala prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj jeździlem normalnie nic sie nie dzialo a dzisiaj rano nie można odpalic odkrecilem wtryski czy paliwo idzie ale ani kropelki. Podłączyłem Vaga i wyszły mi błedy 1265, 17978, 1266, 262 prosze o pomoc bo nie wiem za co sie zabrac:/ dodam ze ostatnio ciezko palil cos :wallbash:

Opublikowano

01265 Zawór cewki regulatora próżniowego EGR – N18

00262 P0763 Przełącznik cewki 3 – otwarty obwód lub skrót do uziemienia lub B+ (N90)

...moze to cos podpowie...

Opublikowano

17978 - Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody

Opublikowano
  • Autor

kody wiem co znacza ale co zaczynac naprawiac czy moze przez ten mróz sie tak stalo

Opublikowano

W dziale warsztat jest opis odnośnie imobilajzera i tak na marginesie zobacz czy jest paliwo w filtrze bo ja też sie zasugerowałem kiedyś że na wtryskach leciało paliwo i dwa dni szukałem przyczyny okazało się że w filtrze nie było paliwa tylko resztka leciała na wtryski.Druga sprawa sprawdz czy po przekręceniu kluczyka dochodzi napięcie na zawór N109 ten na pompie wtryskowej.Jeszcze jedno skasuj błędy i zobacz co sie pojawi ponownie a filtra nie wykręcaj paliwa tylko możęsz dolać przez śrubke na klucz 10 co jest na filtrze

Opublikowano

możesz jeszcze posprawdzać bezpieczniki, a szczególnie te w czarnej obudowie koło ECU, no i sprawdź czy przy zapalaniu idzie napięcie na N109 jak napisał goldik

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pomoc :notworthy: :notworthy: sprawdzilem czy na pompe idzie paliwo. do sloika ropy i przewodem do pompy, paliwo lszlo na wtryski wiec ulzylo ze to nie pompa, kupilem nowy filtr paliwa do garazu weze dmuchawa nagrzalem i odpalil na szczescie ulga. Pewnie gdzies zamrazlo troche i nie bylo przeplywu :)