Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Nie działa centralny i alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomocy!

Dzisiaj z racji panujących za***istych mrozów pomyslałem, że doładuję akumulator, który w aucie jeździ od nowosci no i po całej nocy spędzonej na dworze krącił już niezbyt raźnie. Nie zdejmowałem klem itp, po prostu podłaczyłem do odpowiednich biegunów zaciski prostownika a później sam prostownik do prądu. Najpierw podłączałem chyba plus a później minus, a prostownik to taki mały bezobsługowy automat. Po jego podłączeniu najpierw zaświeciła sie ikonka symbolizująca ładowanie aku motocykla, a po chwili sam przełaczył się na tryb ładowania aku samochodu. Teraz przyjechałem do pracy i zdziwiłem się bo auta nie da się zamknąć - nie reaguje zupełnie na naciskanie przycisków kluczyka. Na kluczyku zaświeca po naciśnięciu każdego z przycików zaświeca się dioda. Przy otwieraniu drzwi nie zaświeca się dioda na boczku przy szybie ale nie pamietam czy się wcześniej zaświecała przy ich otwarciu. Drzwi dają się zamykać ręcznie z kluczyka, nie da się ich tylko zamknąć zdalnie. Auto pali normalnie, autocheck nie pokazuje żadnych błędów. Dioda od dokładanego alarmu w momencie otwarcia drzwi zaświeca się. Po prostu auto zachowuje się jakbym nic na kluczyku nie naciskał. Na vag-a szansa dopiero po niedzieli a jutro mam wyjazd w trasę :(

Myślicie, że mogła zdechnąć bateria od kluczyka? Podłączając prostownik doszło do jakiegoś przepięcia? Sprawdzić bezpieczniki (tylko który to od zamka i alarmu)? Może odłączyć klemy od akumulatora i zobaczyć czy coś to pomoże?

Z góry dzięki za wszystkie pomysły!

Opublikowano

..kluczyk w stacyjke , przekręć do zapłonu i naciskaj przycisk otwierania i zamykania , wyłącz zapłon i sprawdz czy działa

Opublikowano
  • Autor

robiłem tak jak piszesz kolego, nic nie pomogło.

Aha, zauwazyłem, że po zamknięciu drzwi ręcznie kluczykiem, zaczyna migać ta fabryczna dioda w boczku przy szybie, natomiast dioda od dokładanego alarmu nie żyje. Ona zaświeca się tylko przy otwarciu drzwi.

Wygląda jakby coś się popier... z modułem sterującym tego dokładanego alarmu...

Opublikowano

...możliwe że poszedł bezp. przy tym dokładanym alarmie , myślałem ze masz fabryczny

migająca dioda to zdaje sie sygnalizacja zamkniecia samochodu i jest to w każdej B6/B7

Opublikowano
  • Autor

drugi kluczyk działa bez zarzutu tzn zamyka i otwiera auto z pilota.

W związku z tym pytanie do znawców - czy kluczyk mógł sam z siebie się rozkodować? Czy to może jednak bateria, czy mogła zdechnąć nagle, działając do tej pory bez zarzutu, w aucie z 2006? Boję się wyjmować baterię z tego działającego pilota żeby zamienić je miejscami, bo wtedy jeszcze coś się zupełnie popier.... i oba piloty nie będą działać....

btw. czytałem już tematy o kodowaniu kluczyka, nie wiem czy coś źle robię czy co, ale nie skutkuje...

Opublikowano

dzisiaj spróbowałem mój drugi kluczyk którego nie używam za często i też nie mogłem otworzyć

z pilota włączyłem zapłon naciskałem przyciski i nic dopiero za którymś razem mi się zaprogramować

może wystarczy parę razy i się zaprogramuje oby się dało

Opublikowano
  • Autor

dziś zmieniłem baterię i kodowałem kluczyk tak jak jest to opisywane na forum, używając drugiego kluczyka itd... na nic :evil:

Ależ mnie to wqrwia... Panowie, a może ktoś ma kawałek skanu z instrukcji do auta gdzie jest opisane jak kodować kluczyk?

Opublikowano

mam podobny problem

używamy cały czas dwóch kluczyków, po tych ostatnich mrozach zrobiło się tak że jeden kluczyk w ogóle nie działa, a z drugiego działa centralny ale nie mruga czerwona dioda przy na drzwiach.

co robić ??????? proszę o pomoc.