Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] "Świerszcz" w silniku 1.8T 150KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku tygodni ciesze się moją :a4fan:ale od początku przygody z moją niunią jest cos co mnie nie zadowala, kiedy silnik jest zimny z okolic turbinki i na wysokości rozrządu (trudno to tez tak jednoznacznie zdiagnozowac) występuja tak jakby piski ocieranie gumy o gume lub plastik jest to dzwięk który ma charakter pracy tłoka (góra-dół) tak jakby koło było zwichrowane.piski zaczynają sie po dwóch minutach po odpaleniu silnika i trwają do momentu az zlapie temperature, pózniej już nie występuja az do momentu kiedy silnik się schłodzi.

Jestem po wymianie kompletnego rozrządu, oleju i pasków klinowych itd.te objawy występują ale są zdecydowanie mniejsze!!!, ciszej sie to objawia i krócej gdyż wymieniłem termostat i płyn -silnik szybciej sie na grzewa.

Turbinka pracuje idealnie nie ma zadnych wycieków,

Silnik ładnie wkręca sie na obroty pełna kulturka pracy, spalanie w normie, trzyma stałą temperature 87 stopni

Nie ma błędów na Vagu,

Silnik nie dusi się i nie szarpie jest po prostu git

Mechanik który wymieniał mi razrząd nic niepokojącego nie widział.Chciałbym zanaczyć ze przed zakupem audi stała 2 lata nie ruszana, Czy to moze coś od tego? coś sie zapiekło i po rozgrzaniu puszcza? tylko co? silnik ma przebieg 132000 autentyk. silniczek jest naprawde w dobrej kondycji wyrywa sie do jazdy, tylko te piski!!!!!!!!!!

teraz są mniejsze ale są.

prosze o pomoc moze ktoś mniał ten sam problem albo wie jak to zdiagnozować. Pozdrawiam :audi:

[popraw temat] - schiller

Opublikowano

a jak wymieniałeś paski to razem z napinaczami? a czy wymieniałeś pasek od klimy? moje autko równie stało 1.5 roku zanim je kopiłem i również przy zimnym silniku popiskiwał sobie właśnie ten pasek. wymieniłem razem z napinaczem i jest spokój.

Opublikowano
  • Autor

nie mam klimy. rozrząd kompletny napinacze rolka odwracająca itd. przy wymianie pasków klinowych wymieniłem takze ich napinacz.

Opublikowano
  • Autor

ogólnie to napinacz i rolki itd. to firma RUVILL a paski contineltana (nie wiem jak to sie pisze)[br]Dopisany: 02 Grudzień 2007, 11:45 _________________________________________________teraz po wymianie jest ciszej niz przed ale jednak są, są to piski jakbyś ocierał styropian o styropian. moze gdziesz zbiera sie wilgoc bo po dodaniu gazu znikają.