Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Padło podświetlenie zegarów i przycisków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, brak podświetlenia. z tym że sprawdziłem bezpieczniki i jest OK. Myśle ze to coś z kablem, tylko którym?? Sprawdziłem ze do żarówek w zapalniczce i w popielniczce dochodzi kabelek biały(szary?)-niebieski, jak doprowadziłem napiecie bezpośrednio do ząróweczki zpalniczki , zaświeciły mi się wszystkie przyciski i podświetlenie zegarów. wiec tak sobie kombinuję że problem może tkwić w kablu który idzie od włącznika świateł( światła przednie działają), czy kabel idzie do włącznika, a później do zegarów, bo tam jest przecież pokrętło od ściemniania podświetlenia, a pożniej wychodzi z zegarów spowrotem do kostek i tam sie rozłazi do przycisków, czy juz zaraz za zegarami? Może mi któs opisać kolory odpowiadające za to? Lub jakieś rady bo ja zgłupiałem

Panowie sprawa nadal aktualna..help me!!! (

Opublikowano

Hej ;)

Sprawdź sobie schemat podświetlania zegarów na http://www.autolib.diakom.ru/CARS2/index.html tam masz nawet kolory kabli ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, mam ten sam problem. Schemat mam , ale chodzi o podejście praktyczne do sprawy - gdzie fizycznie znajdują sie te przewody? Gdzie szukac z kostek włączników dalej przewodu niebiesko-szarego?

Opublikowano

Na schemacie masz zaznaczone do jakiego koloru wtyczki wchodzą przewody i na jaki pin. Na tych szerokich wtykach piny s ponumerowane ;) Ja miałem kłopot z gniazdem od fisa bo tam ni w ząb nie ma oznaczonych pinów ale udał się to załatwić dzięki uprzejmości jednego forumowicza ;) później luknę na schepat i może coś się dopatrzę to dam znać ;)

Opublikowano

Panowie, odpisujcie jeszcze na ten temat bo sobie nie poradziłem.

Dodatkowe pytanko: czy mogę po odpięciu z wtyczek zegara (instrument claster) włączyc stacyjkę? Nie będę miał żadnych błędów zgłaszanych przez komputer?

Opublikowano

Ja swoje auto odpalałem bez zegarów i trochę jeździłem i nic złego się nie stało, żadnych błędów nie było ;)

Opublikowano
Ja swoje auto odpalałem bez zegarów i trochę jeździłem i nic złego się nie stało, żadnych błędów nie było ;)

To spróbuj odpalić A4 po 1998 roku produkcji, zobaczymy jak ci pójdzie. :razz: :twisted:

Opublikowano

nic sie nie stanie tylko poducha sie bedzie dluzej swiecila

Opublikowano

To spróbuj odpalić A4 po 1998 roku produkcji, zobaczymy jak ci pójdzie. :razz: :twisted:

Jak będę miał A4 po 98 roku to Ci napiszę jak mi poszło ;) narazie doświadczenia przeprowadzam na takiej z 95 roku ;) Dlaczego ma się coś staćm - co Twoim zdaniem może być nie tak. Nie pytam zeby być złośliwym bo nie o to chodzi - poprostu chciałbym wiedzieć bo czasem troszkę się przy autkach bawię amatorsko i warto wiedzieć czego nie robić żeby nie narozrabiać ;)

Opublikowano

Po 98 r. Immo jest w zegarach i nie odpalisz bez Immo silnika. Tak po prostu. :mrgreen:

Opublikowano

To że bez imma się nie odpali to wiem ale nie wiedziałem że tak jest już od 98r myślałem ze tak robili dopiero po 2000r ;) Mimo wszystko na chwilkę powinien odpalić no i nic nie powinno się zepsuć jeśli przekręcisz sobie kluczyk bez zegarów żeby posprawdzać połączenia w kostkach ;)

Piotrek poradziłeś już sobie ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sławku! Niestety nadal problemu podświetlenia nie rozwiązałem. sprawdź mi jak możesz skąd wychodzi sygnał zasilania podświetlenia przycisków w konsoli środkowej, zapalniczki też, to samo zasilanie powinno wchodzi w kostkę do radia - do jego podświetlenia. Masę mam , ale sygnał nie dochodzi. Bezpieczniki OK. Skąd wychodzi to wredne zasilanie?

gdyby instalacja nie była tak zabudowana plastikami to bym sobie rozkrecił bo wiedziałbym co odkrecic. Jestem elektronikiem i mam miernik więc dam radę. tylko skąd to wychodzi: włącznik świateł czy zegar?

Opublikowano

podsiwietlnie wychodzi z zegarow, tam jest ten potencjometr do reg. jasnosci

Opublikowano

Dzieki Darek. sprawdze to.

[ Dodano: 04-11-2006, 14:43 ]

Panowie,

sprawdziłem przewód od podświetlenia, który wychodzi prosto z kostki licznika (niebiesko-szary) - jest połączony z podświetleniem klawiszy bezpośrednio. Nie ma przerwy w obwodzie na tej drodze. Zatem wynika z tego , że juz z zegara nie wychodzi mi sygnał podświetlenia.

CHCIAŁEM GO OBEJRZE, ALE NIE MAM SCHEMATU SAMEGO LICZNIKA/ZEGARÓW - może ktoś ma?

Zastanawiam się, czy nie łatwiej byłoby wykorzysta podświetlenie przycisków zamontowanych w dzwiach przednich kierowcy i pasażera- tych od elektrycznych szyb , ponieważ to podświetlenie mi działa. Czy wystarczy ja wezmę stamtąd zasilanie? Nie uszkodze czegoś w obwodzie? czemu odrazu producent nie przewidział wspólnego połączenia wszystkich podświetlen w A4?

[ Dodano: 07-11-2006, 22:33 ]

Panowie, pomocy!!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam :a4fan: . wczoraj niechcacy zwarlem kable od lampki w schowku(chcialem ja naprawic) :< i przestaly swiecic zegary i konsola srodkowa(tj. przyciski nad klima) sprawdzilem bezpieczniki i sa OK :027: . Nie wiem co robic dalej (schematu nie moge znalezc do ktorego) kolega SLAWO80 podal link POMOZCIE Panowie

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam! Też mam ten sam problem z podświetleniem konsoli środkowej wraz z przyciskami o raz z podświetleniem licznika. Po sprawdzeniu wszystkich bezpieczników wszystko gra.

Czy jest to może wina przekaźnika? Jeśli podświetlenie posiada własny przekaźnik?

I jaki jest numer tego przekaźnika?

[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 16:59_________________________________________________Witam! Problem został już rozwiązany. :naughty: Okazało się że bezpiecznik Nr: 1 i 3 był przepalony. Jak macie podobne problemy to radzę sprawdzić wszystkie bezpieczniki w skrzynce. :tongue4: