Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Radio cb do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kupuj nic poniżej metra z Presidenta, anteny przereklamowane i płacisz za firmę. Z mojego doświadczenia Ci powiem że dopiero ML-145 Presidenta im się antena udała i ładnie pracuje. Odnośnie radia. to jeśli zależy ci na homologacji to owszem wybieraj co chcesz z presidentów (walker dobre radio) jesli masz zamiar śmigać tylko po kraju to uniden 520xl jest bezkonkurencyjny i sporo tańszy od tych presidentów, tyle że nie masz homologacji. Radio po zakupie trzeba deczko ulepszyć i dodać modulacji, gdyż fabrycznie każde jest skręcone, oczywiście mikrofon ze wzmocnieniem też bardzo dużo daje, bo oryginalne są badziewne i cicho słychać. Ogólnie w aucie użytkuje Presidenta Jacksona II ASC(ze względu na modulację SSB) i Ml-145 Presidenta(ze względu na magnez), W domu na bazie posiadam Galaxy DX95T2, to radio ma ostrego kopa ale do mobila duże. W każdym mikrofony zmienione bo działały tak sobie.

Opublikowano
  • Autor

tu koleggo opisales swoje radio.a o moim nie napisales nic. :gwizdanie:

Opublikowano

widze ze uparłes sie na to pseudoradio :polew:

Opublikowano

Nie wiem jaki jest sens kupowania ręczniaka do samochodu, do tego przepłaconego ręczniaka :blink: jest trochę modeli stacjonarnego cb o niewielkich wymiarach i można wybierać.

Opublikowano
  • Autor

widze ze uparłes sie na to pseudoradio :polew:

teraz to juz sam nie wiem.hyba na razie nie bede go kupowal.moze rozgladne sie za jakims innym.a ma ktos moze wmontowane cb w miejsce popielniczki w b5 przed liftem?bo tak pomyslalem ze tam mozna by wmontowac jakies małe radio.

Opublikowano

Myślę, że lepszym miejscem jest mały schowek pod kierownicą, president johnny/ harry II, czy unideny 510/520 wchodzą tam bez problemu. Stałe zasilanie też łatwo pociągniesz, zaraz obok jest puszka bezpieczników i główny zacisk prądowy.

Opublikowano
  • Autor

ale tam nie ma zbytnio dostepu w czasie jazdy.a w miejscu popielniczki bym sobie je ladnie wstawil.głosnik w sufit. :mysli:

Opublikowano

Dostęp wbrew pozorom jest całkiem ok, lewą ręką sięgniesz i nawet specjalnie nie musisz odrywać pleców od fotela, do tego wystarczy wbudowany głośnik bo wszystko słychać. Gruszkęwrzucasz w podłokietnik na drzwiach i jest ok :good: A w miejscu popielniczki to już grubsza rzeźba i niekoniecznie będzie to dobrze wyglądało.

Opublikowano
  • Autor

jeszcze pomysle jak to zrobie.moze i masz racje. :gwizdanie:

Opublikowano

ja np radio (johny II) wsadziłem między fotel pasażera a tunel , a zasilanie z zapalniczki ... nie ma najmniejszego problemu z dostępem i ergonomią , a gdy zostawiam samochod w niepewnym miejscu to wyjmuje wtyk z gniazda i radio chowam pod fotel . 10 sek roboty , a spokój ducha na zawsze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no tez jakis pomysl jest.ale ja wolalbym jak juz to gdzies na stale go wmontowac.z alanem nie bylo by tego problemu. :gwizdanie:

Opublikowano

jak posiadasz podłokietnik to też fajnym rozwiązaniem jest radio przymocować pod nim

Opublikowano
  • Autor

oo to jest dobry pomysł :good: to musze zobaczyc jak to bedzie wygladało :naughty:

Opublikowano
  • Autor

fajny pomysł. :good:

Opublikowano

Te rzepy to lipa, zobaczysz jak temp w lecie w aucie ci wzrośnie do 50 stopni albo i więcej to zauważysz jak klej będzie trzymał. Miałem, próbowałem i wywaliłem w diabły

Opublikowano

no i tu Kolega Darecki ma racje - rzepy to totalna ściema :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

ja jak cos to bym go przykrecił,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przerabiałem juz kilka opcji: pod podłokietnikiem na rzepy- odkleiły sie; w półeczce pod podłokietnikiem- słabo wygląda, lata na wszystkie strony, niewygodnie cos zmienic; w schowku pasazera schowany- niewygodnie, słabo słychać jak radio działa, kolo fotela pasazera-nie wygląda; obecnie od dluzszego czasu trzymam CB we wnęce pod kierą i jest za***iście. super wygląda, używać łatwo, grucha na kiere lub w drzwi, słabo słychac... ale ten problem rozwiązałem w ten sposob ze podłożylem pod cb kawałek gumy w prostopadłościanie przez co je podniosłem delikatnie i juz słychac pieknie bo nie lezy na glosniku. :good:

Opublikowano
  • Autor

ta wneka pod kierownica jest chyba jedynym słusznym miejscem, :gwizdanie: