paczek081 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 mariuszzgierz http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185127.0 masz dla porównania wykres z mojego AVF-a przebieg 234000 sprzęgło i dwumas z luka, narazia jak pisałem wyżej działa
miro_x Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja mam 250 tyś i jak pisałem wcześniej zaczęło ślizgać ale na razie przestało więc jeżdżę dalej, aż się rozsypie.
paczek081 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2011 można i tak, ja wymieniłem od razu bo mnie to wkur.....
miro_x Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 dziwne ale teraz jeździ ok. naprawiło się.
paczek081 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2011 U mnie też tak było na początku ślizgał potem przestał, ale wymieniłem, a padł docisk.
bosmaneq Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ernesto faktycznie daj cynk jak śmiga furacz po zmianie moj furacz już po wymianie całego sprzęgiełka z dwumasem...na razie zrobiłem nim tylko 200km ale różnica w porównaniu ze starym sprzęgłem jest taka, że sprzęgiełko od razu ciągnie od samego początku reszta bez zmian czyli wszystko chodzi jak ta lala co było przyczyną wymiany??nie zgadniecie :gwizdanie: otóż pękł kawałek plastyku osłaniającego łożysko oporowe i dostał się pod sprężyne talerzową w tarczy dociskowej...w ten sposób spręzyna nie dociskała z odpowiednią siłą tarczy do koła zamachowego i pojawiało się ślizganie sprzęgła... można powiedzieć że miałem peszka bo gdyby nie ten pęknięty plastyczek to bym śmigał dalej na moim sprzęgiełku... ale jak już mechanior wymontował całą skrzyneczke to mówi za jedną robotą wymienić całość i masz spokoj na kolejna XXX tyś km tak więc moje wymienione, nadal sprawne sprzęgło i dwumas pójdzie na sprzedaż gdyby był chętny..
David Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 ja mialem inny przypadek sprzeglo zaczelo sie slizgac w pazdzierniku a 30 tys km wczesniej wkladalem nowe wiec mowie co jest kur...? no i kupilem nowe sprzeglo,mechanior zdjal skrzynie i co sie okazalo-poszla tulejka prowadzaca sprzegla-jakas guma na niej i olej puszczalo na tarcze sprzegla
Rekomendowane odpowiedzi