Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Problem z abs asr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z systemem abs i asr.

Byłem u mechanika wymienił mi klocki tarcze przód oraz klocki tarcze i łożyska tył. Wyjechałem od niego i po kilku kilometrach zapaliła się kontrolka abs i asr (żółte) i na komputerze czerwony wykrzyknik. Zadzwoniłem do niego kazał mi wrócić, chłopaki podłączyli komputer i wykazało "coś" w lewym tylnym kole. Powiedział, że czujnik trzeba poprawić- poprawił. I tak pojechałem było dobrze. Chyba nawet w tym samym dniu wybrałem się gdzieś dalej autem i znowu to samo. Po wyłączeniu silnika jest i zapaleniu na nowo chwila dobrze i później znów błąd, a że do tego mechanika daleko muszę dać do innego. Przy okazji jak wymieniał mi wahacze i łączniki stabilizatora kazałem mu zajrzeć do tego czujnika- stwierdził, że jest do wymiany. Jeszcze jedno kiedy naciskałem na hamulec (po wymianie tarcz i klocków) załączał się abs czułem pod nogą odbijanie absu. Nagle czujnik zgłupiał i nadaje się do wymiany? Czy trzeba go dobić? Po podłączeniu kompa pokazało błąd związany z abs właśnie w tylnym lewym kole nic poza tym. Poradźcie koledzy, bo można zwariować.

Opublikowano

zła odległośc czujnika od koronki

własciwa 0.6-0.8mm

Opublikowano

Mi się pojawiał ten wykrzyknik przy ostrzejszym wchodzeniu w zakręty, dolałem plynu hamulcowego i problem zniknał :)

A Ty sprawdzałeś plyn?

pozdr,

SievaPL

Opublikowano
  • Autor

Wymieniałem w ostatnim czasie też zacisk na oryginalny z aso w niemczech także co do płynu jestem raczej pewny, że wszystko gra nic nie cieknie, ale jutro sprawdzę- będę pewniejszy

[br]Dopisany: 06 Marzec 2011, 20:24_________________________________________________koledzy byłem u mechanika sprawdził czujniki abs, są dobre- napięcie na lewym i prawym jest takie same

jednak znalazł usterkę; kiedy kupowałem zestaw gość nie zapytał czy mam abs i sprzedał mi tarcze do tyłu bez tej tarczki abs-u w środku tarczy kto się zna wie o co chodzi nie powinno się tego przekładać ze starej tarczy mi niestety musieli przełożyć i widać delikatne pęknięcie. Co teraz zrobić? Da się gdzieś dokupić tą tarczkę abs-u? Czy szukać używki? pewnie razem z tarczą będę musiał kupić...hm chyba, że kupię jedną nową tarczę

przed chwilą sprawdziłem w katalogu niby jest możliwość kupienia osobno tylko nie znam ceny fachowo się to nazywa pierścień czujnika abs

Opublikowano

przed chwilą sprawdziłem w katalogu niby jest możliwość kupienia osobno tylko nie znam ceny fachowo się to nazywa pierścień czujnika abs

Kolego, w inercarsie zobacz cos takiego:

443614149A wieniec zębaty systemu ABS tylnego koła Audi 80 88-95, A4 94-01, Audi100 88-94, A6 94-97

43 zł z groszami.

Opublikowano
  • Autor

no znalazłem kolego w jakimś sklepie do audi i vw za 45zł, dam znać jak mi wymienią, bo z tego co czytam ten problem nie tylko u mnie wystąpił po wymianie tarcz[br]Dopisany: 09 Marzec 2011, 15:25_________________________________________________po wymianie tej koronki problem zniknął, jednak wymieniałem też ostatnio wahacze mechanik ruszył czujnik, więc po podłączeniu kompa już nie pokazywało błędu w tylnym lewym kole, teraz był problem z przednim lewym na szczęście wystarczyło docisnąć czujnik i już wszystko gra i buczy... :>