Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Kostka pod fotelem - kontorlka AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.

Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka AIRBAG i nie chce zgasnąć. Niedawno kupiłem to auto i jak wiadomo trochę tam majstrowałem z fotelem kierowcy :gwizdanie: i tak mi się wydaje ze to może mieć jakiś związek. Byłem na VAG-u , oto wykaz:

vag1.jpg

Proszę o rozszyfrowanie jeśli to możliwe.

Czytając na forum rozwiązaniem może być przeczyszczenie styków pod fotelami i stąd moje pytanie:

Czy przed rozłączeniem i czyszczeniem styków pod fotelami należy rozłączyć aku.??. :confused4:

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam Kolegów.

Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka AIRBAG i nie chce zgasnąć. Niedawno kupiłem to auto i jak wiadomo trochę tam majstrowałem z fotelem kierowcy :gwizdanie: i tak mi się wydaje ze to może mieć jakiś związek. Byłem na VAG-u ale mam kartę z błedami ( opiszę błąd później ). Czytając na forum rozwiązaniem może być przeczyszczenie styków pod fotelami i stąd moje pytanie:

Czy przed rozłączeniem i czyszczeniem styków pod fotelami należy rozłączyć aku.??. :confused4:

Pozdrawiam

nie trzeba :cool1: po prostu po wypięciu kostki nie przekręcaj kluczyka

Opublikowano

no i wywal tą kostkę i zlutuj przewody :wink4:

Opublikowano

Rozumiem że po tym zabiegu znów na VAG i usunięcie błędu. Aczkolwiek może się okazać ze ten sterownik tak czy tak jest uszkodzony??

Opublikowano

jeżeli przed naprawą nie świeciła kontrolka a w trakcie kiedy będzie wypięta nie przekręcisz klucza to nie trzeba nic kasować :cool1:

Opublikowano

Problem w tym że kontrolka świeci cały czas. Diagnosta stwierdził że to na bank sterownik i koniec ale ja jak dziś widzę ze kontrolka się nie paliła dopóki nie zacząłem się bawić fotelem :gwizdanie: . Auto stało na mrozie i może coś się z tymi stykami stało. Dopiero w przyszły week. będę mógł się za to zabrać. Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić sobie kabelka i programu do VAG bo za każdym razem płacić 70 zł za podłączenie do obłęd , a niestety w Wolsztynie ani Luboniu nie znam nikogo kto ma VAG prywatnie.

Opublikowano

Problem w tym że kontrolka świeci cały czas. Diagnosta stwierdził że to na bank sterownik i koniec ale ja jak dziś widzę ze kontrolka się nie paliła dopóki nie zacząłem się bawić fotelem :gwizdanie: . Auto stało na mrozie i może coś się z tymi stykami stało. Dopiero w przyszły week. będę mógł się za to zabrać. Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić sobie kabelka i programu do VAG bo za każdym razem płacić 70 zł za podłączenie do obłęd , a niestety w Wolsztynie ani Luboniu nie znam nikogo kto ma VAG prywatnie.

podjedź na najbliższego spota chłopaki Ci pomogą