kezsotrab Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam. Panowie miałem duże problemy z przyspieszeniem(czasami 20sek do setki) , więc postanowilem wziąść się za to. Wymieniłem: filtr powietrza, paliwa, olej i filtr oleju, zawór sterujący turbiną i przepływomierz. No i nie powiem moja Niunia podczas przyspieszania na 2 biegu zaczeła tracic przyczepność :>. Mam nowy naszczęście mniej uciążliwy problem. Czasami podczas przyspieszania czuje jak chwilowo odbiera jej moc , trwa to krotko ale daje sie odczuc. czym moze byc to spowodowane??
baskecior Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 zafastrygowanym turbo - notlauf Zakładam się, że wahnięcia ma miejsce przy ok 2100-2300 rpm. Murzyn ma rację, :th:
kaczekmaster Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 zafastrygowanym turbo - notlauf czyli??? tez cos takiego mam . jak z tym walczyc??? tez mam tak ze daje kopa auto ciągnie i tak jakby na sek cos przydusiło .
baskecior Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Wyjąc turbinę , rozebrać, wyczyscić kierownice spalin, złozyc i zamontować ponownie.
spanky Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 pewnie zaluzje sie przycinaja .... ale zanim rozbierzesz turbulum [wedlug zalecen kolegow ] zrob logi dynamiczne ....
kezsotrab Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2007 tak tez myslalem ze bede musial przeczyscic turbinke. mam nadzieje ze czyszczenie pomoze i nie okaze sie ze to cos powazniejszego. dzieki za pomoc
kaczekmaster Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 a ktos wie jaki to koszt czyszczenie turbo??? bo samemu sie nie podejme
lukaszr Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 a ktos wie jaki to koszt czyszczenie turbo??? bo samemu sie nie podejme Są firmy, które się tym zajmują - szukaj pod hasłem regeneracja turbosprężarki. Poza tym zrób najpierw logi.
Gość Murzyn Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opublikowano 10 Grudnia 2007 w kr skutecznie czyszcza za 350pln (w poprzecznym silniku) - drogo troche
Rekomendowane odpowiedzi