Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piła łańcuchowa spalinowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, poszukuję piły łańcuchowej dobrej firmy (nie żadne TESCO).

Piła do użytku domowego 3-4 raz w roku, o dobrej mocy żeby nie męczyła się to wtedy robota idzie lepiej :decayed:

Kwota jaką dysponuje to około 700-800 zł, zdecydowanie nowa.

Może ktoś handluje, używa na co dzień lub posiada w domu i jest godna, będę wdzięczny.

Dzięki z góry :)

Opublikowano

w ostrodzie przy carrefourze cyganiaki sprzedaja pily lancuchowe STAHL :kox:

wolaja na poczatku 400pln, ale po chwili za 200pln oddaja:)

:polew:

joke :decayed:

Opublikowano

Tylko STIHL. Mam i używam i super się spisuje.

Opublikowano

Najlepsza jest Husqvarna,ale za tę kasę bierz Stihla 180kę w zupełności wystarczy,bardzo poręczna i mało awaryjna piła. :good:

Opublikowano

też polecam Husqvarnę

Opublikowano

mamy w domu STIHLA od ładnych paru lat i nic się nie dzieje, tej zimy tylko rozebrałem piłę na najdrobniejsze kawałki, wszystko przemyłem wyczyściłem. Wymieniłem filterki i znów z 5 lat bez żadnej ingerencji powinno śmigać :good:

Opublikowano

makita dcs4610 idealna do domu :) prowadzimy sklep to jak byś potrzebował to wal na pw :hi: z ceną się dogadamy :hi:

Opublikowano

Ew. budżetowa wersja Husqvarny tj. Partner, mam w sumie pilarkę i kosę (od paru lat), bez zastrzeżeń a sporo tańsza od Husqvarny, czy Stihla, myślę, że do tak sporadycznego użytku w zupełności wystarczy, chyba że zależy Ci na logo :)

Opublikowano
  • Autor

Na logo mi nie zależy, ale wielokrotnie sam na własnej skórze doświadczyłem że dobra marka świadczy o jakości.

Ciężko trafić na dobry zamiennik, których chociaż w połowie dorówna marce ...

Opublikowano

mam sthil 170 ok 7 lat jeśli do użytku własnego spokojnie wystarczy cena nowej piły to właśnie 700-800zł bdb sprzęt polecam

Opublikowano

Piła spalinowa to tylko Husqvarna,lepiej dopłacic i mieć konkretny sprzęt.

Opublikowano

nie musisz dopłacać idz do leroy merlin tam jest Husqvarna coś za 650 zł, kupowałem ostatnio piła chodzi jak trzeba a pieniądze ok.

ja robię na dachach więc może to nie ścinka w lasach amazonki ale piły praktycznie cały dzień chodzą podczas robienia konstrukcji :decayed:

Opublikowano

nie musisz dopłacać idz do leroy merlin tam jest Husqvarna coś za 650 zł, kupowałem ostatnio piła chodzi jak trzeba a pieniądze ok.

ja robię na dachach więc może to nie ścinka w lasach amazonki ale piły praktycznie cały dzień chodzą podczas robienia konstrukcji :decayed:

to jest to,kolesie którzy u mnie robili dach też pracowali na Husqvarnach, piły dostają równo po d*pie i działają wyśmienicie

Opublikowano

to jest to,kolesie którzy u mnie robili dach też pracowali na Husqvarnach, piły dostają równo po pupie i działają wyśmienicie

:decayed: :decayed: :decayed: to już nie są czasy janosika z siekierką

Opublikowano
  • Autor

makita dcs4610 idealna do domu :) prowadzimy sklep to jak byś potrzebował to wal na pw :hi: z ceną się dogadamy :hi:

Kolego a może coś z Husqwarny bo większość stawia na tą markę :)

Opublikowano

Makita ma w ofercie świetny sprzęt elektryczny,ale piła spalinowa im się nie udała znam przypadki stopienia tłoka.

Używam od 4lat Sthil 180. Świetna,do wyrobu konstrukcji dachowych i prac budowlanych,mimo,że nie jest do tego stworzona daje spokojnie radę z twardym drzewem opałowym(buk,dąb,grab,olcha).

od niedawna mam też Husqvarna 346xp,ale to już inna liga(przyspieszenie,szybkość cięcia,ale cięższa i mniej poręczna)

Moim zdaniem,obie pilarki godne polecenia,a możliwości zastosowania i trwałość ograniczona jest umiejętnościami i zdrowym rozsądkiem operatora...

"wersje nisko-budżetowe" markowych firm typu Partner,nac i cała gama....są to piły,którymi można coś przeciąć,ale nie mają one dużo wspólnego z profesjonalnymi urządzeniami,chodzi mi o szarpnięcia przy przyspieszeniu,wibrację w czasie pracy,czy promocyjną moc...

Opublikowano

stopienie tłoka?? co przez to rozumiesz?? nie mieliśmy takiego przypadku ja tam pracuje od 7 lat i nie wiedziałem takiego czegos no chyba że na szkoleniu :naughty:

każdy sprzęt jest dobry tylko trzeba wyznawać zasade "jak się dba tak się ma" :hi:

Opublikowano
  • Autor

Jak na Twój młody wiek (w profilu 23 lata) to bardzo długi staż pracy już masz :decayed: