iwan900 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Witam czytalem wiele opinii na necie ale jakos nie moglem znalezc jednoznacznej, mianowicie jaka jest pojemnosc skrzyni biegow w a4 2.5 TDI avant 2003 i jaki polecacie olej? Bede wymienial obudowe skrzyni biegow bo mam peknieta i przy okazji bede zmieniac olej i chcialem sie poradzic jaka ilosc zakupic i co polecacie?
Maxss Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 też nie wiem jaki olej wlać . nawet nie mam pojęcia ile wchodzi litrów . Teraz nie będzie mnie w PL równe 3 miesiące , ale jak wróce to odrazu biorę sie do roboty . wymiana oleju !
Jakub555 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 W książce serwisowej jest napisane ile,wymieniając olej pamietaj ! Zalej o te 0.5l mniej i po około 15min sprawdz stan i wtedy ewentualnie dolej,lepiej mniej aniżeli więcej
Maxss Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Wielkie dzięki , lecz nie będę sam robił wymiany Mam już odpowiedniego człowieka na to stanowisko który zna się trochę na tym Jak wrócę do PL to jadę do niego
iwan900 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 Zasiegnalem opini u fachowca i do silnika z manualna skrzynia wchodzi 2,3 l oleju a do automatycznej 7,5 l
#Przemo# Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam, jeżeli chodzi o wymianę oleju w Multitroniku to zależy czy dynamiczna czy statyczna wymiana. Najlepiej zajżyjcie na wpisu Bart-S ten gość na prawdę zna się na tej skrzyni w jego wpisach wszystko znajdziecie odnośnie wymiany oleju i nie tylko. Pozdr
marek_xtr Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tutaj macie dokładnie wszystko opisane: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=94996.0 Wystarczy użyć opcji szukaj
Rekomendowane odpowiedzi