Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Brak prawego światła tablicy rejestracyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem. Nie mam prawego światła tablicy rejestracyjnej. Byłem przekonany, że to żarówka. Rozwierciłem śrubkę, wyjąłem klosik, zmieniłem żarówkę i nic z tego. Światła jak nie było tak nie ma. Lewe działa. Zauważyłem, że w środku lampki w listwie miedziane blaszki osadzone w kawałku plastiku poruszają się razem z nim tak jakby coś było połamane ale jakim cudem mogło się to połamać? Co to może być? Nie mam żadnej sygnalizacji błędu na FIS.

Opublikowano

Wyciagnij cala lampke przeczysc styki , pewnie cos zasniadzialo :)

Opublikowano

Zapewne zasilanie na tych blaszkach miedzianych jest ale nie styka się to z blaszkami lampki. Musisz umiejętnie podgiąć blaszki lampli i będzie git. Miałem to samo :wink4:

Opublikowano

Hej

Miałem jakieś dwa tygodnie temu to samo (też prawa żarówka) po godzinie zabawy z wykręcaniem wkrętów z kloszy dostałem się do środka oba były zawilgotniałe. Żarówki były sprawne ale na wszelki wypadek wymieniłem na nowe. Po skręceniu okazało się, że dalej prawa nie świeci. Ponowny demontaż, szukam i znajduje patrząc do środka, że do wilgoci skorodował prawy styk. wyczyściłem wszystkie 4 ze środka i (delikatnie ) blaszki z klosza, nałożyłem smar miedziowany. Zamykając klosze nałożyłem na uszczelkę trochę wazeliny aby uszczelnić. Skręciłem i włala wszystko świeci.

FIS informuje gdy obie żarówki już nie świecą, na jedną nie reaguje.

Opublikowano

Dzięki serdeczne za podpowiedź. Nieźle się trzeba z tymi blaszkami nagimnastykować ale wszystko działa.

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...