netman Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 witam Ostatnio zrobiłem 2 dłuższe trasy po 200 km dziś pojawił się napis OIL na zegarach, na bagnecie było milimetr poniżej załamania .Trochę dziwne bo to tej pory czyli 1,5 roku (tyle czasu mam autko)jeżdziłem bez dolewek oleju.Jest 3 000 km po 2 wymianie.Co się mogło stać że nagle ubyło ponad 0.5 litra? Filtr dokręcony Rozumiem że aby przestał migać ten OIL to muszę skasować to na kompie.Pozdrawiam dzięki za opinie. nazywaj tematy zgodnie z regulaminem [Murzyn]
Gość Murzyn Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 kolego OIL nie ma nic wspolnego z poziomem oleju dolej do polowy miarki (sprawdzaj poziom na cieplym po odstaniu ok 10min) i zobacz po jakim czasie ubedzie Sprawdz dolot i ile jest oliwy w IC narazie to chyba tyle mozesz zrobic
netman Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2007 no ok ale już mi się wlało na całą miarkie a IC sorki ale co to jest?
KrzyHo Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 IC to jest intercooler. Odsyłam do słowniczka: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,15406.0.html Poczytaj sobie, wtedy będzie ci łatwiej zrozumieć posty. :oklaski: taka postawa mi sie podoba [Murzyn]
lexpar Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 netman! A sprawdzałeś czy nie masz jakiś wycieków,to znaczy czy gdzieś nie gubisz oliwy. Zdarzają się takie przypadki
netman Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2007 czy ten migający OIL oznacza niski poziom oleju w silniku?
Gość Murzyn Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 nie no prosze Cie - czytaj chociaz ze zrozumieniem - patrz 2 post w temacie (zaraz pod Twoim)
mcm Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 kontrolka OIL to czas na wymianę oleju, pewnie przy wymianie nie skasowałeś przebiegu
netman Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2007 mcm00 tak było teraz sobie przypominam inspekcja była skasowana przed wymianą więc potem nie było co kasować a teraz przypomniała o sobie , no ale taki ubytek oleju tak nagle
KrzyHo Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 IC to jest intercooler. Odsyłam do słowniczka: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,15406.0.html Poczytaj sobie, wtedy będzie ci łatwiej zrozumieć posty. :oklaski: taka postawa mi sie podoba [Murzyn] Zawsze chciałem zostać moderatorem może uda mi się nim kiedyś zostać. :> ok,więc nie nie rób OT [cayenne]
Rekomendowane odpowiedzi