Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Drgania silnika po wgraniu softu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś u znajomego mechanika wymieniłem sobie kości z nowym softem na 140 ps . po wymianie na pierwszych testach zauważyłem lekkie drgania silnika przy około 2000 obrotach jak przyśpieszam mocno , po przekroczeniu drgania ustępują , według niego po logach wywnioskował ze jest nieprawidłowa praca przepływomierza i on jest główna przyczyna może powodować te usterki , i przynajmniej muszę na chipie nowym trochę kilometrów zrobić być może się samo uspokoi .

Zacząłem czytać na forum trochę sporo jest tego np wymiana dwumas do tej pory nie miałem z nim problemy wiec nie biorę go pod uwagę . łatwo wymienić parę części tylko że to kosztuje a nie chciał bym wydawać w ciemno , może macie swoje doświadczenia w tej kwestii .

Opublikowano

a może jest zrypany soft i silnik świruje?

Opublikowano

Witam

Dziś u znajomego mechanika wymieniłem sobie kości z nowym softem na 140 ps . po wymianie na pierwszych testach zauważyłem lekkie drgania silnika przy około 2000 obrotach jak przyśpieszam mocno , po przekroczeniu drgania ustępują , według niego po logach wywnioskował ze jest nieprawidłowa praca przepływomierza i on jest główna przyczyna może powodować te usterki , i przynajmniej muszę na chipie nowym trochę kilometrów zrobić być może się samo uspokoi .

Zacząłem czytać na forum trochę sporo jest tego np wymiana dwumas do tej pory nie miałem z nim problemy wiec nie biorę go pod uwagę . łatwo wymienić parę części tylko że to kosztuje a nie chciał bym wydawać w ciemno , może macie swoje doświadczenia w tej kwestii .

mamy doswiadczenia ... :naughty:

zrob logi dynamiczne 001/004/008/011 , a powiem Ci gdzie tkwi problem ...

choc juz teraz moge Ci napisac ze to sprawa magicznych kosci z softem ktore sobie zapodales :wink4:

i nie jest to wina przeplywomierza i napewno sie to nie uspokoi, a wrecz przeciwnie ...

skad masz te kosci, bo jak sa niewiadomogeo pochodzenia to poszukaj lepszego zródła ... :wink4:

Opublikowano

Mi to smierdzi dwumasem ktory nie wyrabia...albo taki dwumas kijowy albo soft taki hardcore z dolu.

I sie nie uspokoi a bedzie gorzej tak jak Spanky pisze

Opublikowano

potwierdzam :) big koks z dolu :D

mi ASV przy 45 mg przy 2300 obr/min wibrował, ale tylko na 5 biegu przy max wychyleniu sandału tak jak to mówi Spanky :P to normalne ? ogolnie zdjąłem do 43 i jest git.

Opublikowano

Grunt to nie szukać oszczędności :wallbash:

Opublikowano

mi ASV przy 45 mg przy 2300 obr/min wibrował, ale tylko na 5 biegu przy max wychyleniu sandału tak jak to mówi Spanky :P to normalne ? ogolnie zdjąłem do 43 i jest git.

to chyba w tym aucie dwumas jest w stanie agonalnym, bo w serii ASV przy 2300 rpm ma ~ 41,5 mg ...

a co to za przyjemnosc jezdzic autem przy max Nm w granicach 3000 rpm ... :rolleyes:

Grunt to nie szukać oszczędności :wallbash:

bzdura , trzeba wiedzieć gdzie i jak szukać oszczędności ... uwierz mi że można to zrobić "tanio" a zarazem dobrze ... :good:

Opublikowano

jak dla mnie to dwumas :good: za duzo koxu z dołu podlane

Opublikowano

to chyba w tym aucie dwumas jest w stanie agonalnym, bo w serii ASV przy 2300 rpm ma ~ 41,5 mg ...

a co to za przyjemnosc jezdzic autem przy max Nm w granicach 3000 rpm ... :rolleyes:

Doszedlem do takiego samego wniosku :P

Opublikowano

Ja miałem tzn dalej mam do czynienia hehe i powiem wam że mi się trzasła buda ale jak jest silnik na min obrotach i tylko w tym momencie. Nie wiedzieć dlaczego przestało jakiś czas tamu...

Opublikowano

No to ja zdementuje wszystkie wypowiedzi.

Po pierwsze wymieniłem dwumas ze sprzęgłem, a później pojechałem na program do rogalla i jakoś drgania są. :kox:

No i co Wy na to????

Opublikowano

Przegub wewnetrzny albo wadliwy dwumas (byly takie partie na rynku chyba sachsa)

Opublikowano

Przegub wewnetrzny albo wadliwy dwumas (byly takie partie na rynku chyba sachsa)

W moim przypadku zestaw był LUK-a.

Rogal sam nie wiedział co to może być. Obstawiał dwumas, ale jak mu powiedziałem, ze był wymieniany to :confused4: ....

Oczywiście pisze o B5-ce w Q

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany tak jak pisałem wcześniej na logach wyszło ze przepływomierz niedomaga ,po wymianie na nowy wkład boscha wszystko jet Oki , koszt softu u mechanika 450 zł po znajomości , nie kopci spalarnie nie wzrosło

Opublikowano

pokaz te logi, bo cos wierzyc mi sie nie chce :blink: