Gregdablju Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Jestem od niedawna posiadaczem Audi A4 (B6) 1.8T 163KM, co możecie powiedzieć na temat tego silnika?? Byłbym bardzo wdzięczny za wasze spostrzeżenia. Mam tez jedno pytanie dotyczące ciśnienia oleju. Zauważyłem, że gdy wcisnę mu gaz do dechy, tak 1-2 bieg przy wysokich obrotach 5500-6000 obrotów zapala sie kontrolka ciśnienia oleju, ale tylko na chwile. Pytałem znajomego mechanika i stwierdził, że przy wysokich obrotach spada ciśnienie oleju i że to normalne. Ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć a mechanikiem nie jestem:) Co o tym sądzicie??
sołtys85 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Jestem od niedawna posiadaczem Audi A4 (B6) 1.8T 163KM, co możecie powiedzieć na temat tego silnika?? Byłbym bardzo wdzięczny za wasze spostrzeżenia. Mam tez jedno pytanie dotyczące ciśnienia oleju. Zauważyłem, że gdy wcisnę mu gaz do dechy, tak 1-2 bieg przy wysokich obrotach 5500-6000 obrotów zapala sie kontrolka ciśnienia oleju, ale tylko na chwile. Pytałem znajomego mechanika i stwierdził, że przy wysokich obrotach spada ciśnienie oleju i że to normalne. Ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć a mechanikiem nie jestem:) Co o tym sądzicie?? Możliwe że smaok zabrudzony jest lub czujnik ciśnienia uszkodzony.
grzes1150 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Jestem od niedawna posiadaczem Audi A4 (B6) 1.8T 163KM, co możecie powiedzieć na temat tego silnika?? Byłbym bardzo wdzięczny za wasze spostrzeżenia. Mam tez jedno pytanie dotyczące ciśnienia oleju. Zauważyłem, że gdy wcisnę mu gaz do dechy, tak 1-2 bieg przy wysokich obrotach 5500-6000 obrotów zapala sie kontrolka ciśnienia oleju, ale tylko na chwile. Pytałem znajomego mechanika i stwierdził, że przy wysokich obrotach spada ciśnienie oleju i że to normalne. Ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć a mechanikiem nie jestem:) Co o tym sądzicie?? Kopnij tego mechanika w du.. . Miałem to samo. Przytkany smok pompy olejowej! To trzeba zrobić bo czytałem że tak ktoś jeździł i za miesiąc silnik powiedział papa.
Rekomendowane odpowiedzi