Skocz do zawartości
IGNOROWANY

00799 prosba o przetłumaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze mi ktos to przetłumaczyc

Onderbreking / kortsluiting naar plus

Mogelijke oorzaken:

Kortsluiting of onderbreking in de bekabeling naar of stekerverbindingen met de voeler koelvloeistoftemperatuur (G110) airco

Mogelijke oplossing:

G110 met meetwaardeblok uitlezen. Als ook voeler buitentemperatuur (G17), fotocel voor meting zonnestraling (G107) en voeler koelvloeistoftemperatuur (G152) niet in orde worden herkend, dan eerst de bekabeling van het regelapparaat, contact T28b/14 naar verbinding (voeler), in de kabelstreng Climatronic (L56) controleren

Kabels en stekerverbindingen aan de hand van stroomloopschema controleren

- Kortsluiting naar massa

Mogelijke oorzaken:

G110 defect

Mogelijke oplossing:

Vervang G110

Opublikowano

a dlaczego nie po angielsku?

G110 to czujnik temperatury plynu chlodzacego pisza o mozliwosci jego zwarcia do masy to ten blad 00799.

Opublikowano

Ja chyba mam ten czujnik nie podłączony (taki niebieski z dwoma pinami). W climatronicu nie mam żadnych błędów. Zauważyłem tylko, że po adaptacji klapek od klimy wyskakuje błąd "00799 błąd czujnika G110". Po skasowaniu błąd się nie pojawia, tylko właśnie po każdej adaptacji klapek. Jeżeli chodzi o temp. w climatronicu, to bierze sobie wartości zastępcze. Wie ktoś, gdzie ma być podłączony ten czujnik?? Silniczek AEB 150KM, 1.8T. Z góry THX ;)

Opublikowano

ale ten czujnik to czujnik temp cieczy chodzacej i jest na bnk dobry pow to o co prosze to fix do tego błedu z tym ze po holendersku :):):((

na tomiast tak blad mi wyskakuje po adaptacji klapek i kasuje go i go nie ma juz ale mi miga niestety klimatronik oczywiscie tylko 2 minuty, ale miga

dalej nikt nie przetłumaczył ?