Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Niezła impreza z dużą dozą dymu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś wsiadam do ulubionego (do dziś) swojego Audi odpalam...jak nie poszla łuna białego dymu, jak na dobrej imprezie, zgasiłem, pomyślałem i odpaliłem zwnowu to samo. Zgasiłem i już nie chciał zabrac (nie kreciłem na siłe tylko przekrecilem kluczyk na 2 sek). Zadzwonilem do mechanika, który nie ma juz siły do mojego Audi (jedna turbina, imbusik - regeneracja pompy i turbiny i tam takie inne przygody) ale nie ma pomysłów. Sprawdziłem poziom oleju...i o dziwo bagnet suchy!!!!! a tydzien temu było full bo byl po serwisie!!! Może pomożecie koledzy?? Obawiam sie że wysadziłem sobie silnik w powietrze i jak mysle o kosztach to juz mnie serce boli a portfel sam ucieka....

Bardzo prosze o pomoc bo na forum nie znalazlem nic co by pomogło zdiagnozowac dlaczego Audi znowu chce zeby ja dopieszczac!!![br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 14:18_________________________________________________aaa i jeśli diagnoza VAGiem by pomogla to nie ma problemu zeby ktos z naszych forumowych magików podjechał - zapłace oczywiscie - mieszkam pod Tychami

Opublikowano

Turbo puscilo i tyle[br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 14:29_________________________________________________Nie krec wiecej silnikiem bo zrobisz kuku , jak juz nie zrobiles .

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieje ze wlasnie nie zrobilem.... ze nic pie poszlo na panewkach i reszcie... w sumie to sie nie przekrecil ... tylko zebym wiedzial ze tego oleju tam nie ma....

ale z moim audi to juz sam nie wiem... Przyklnal bym chetnie bo tyle niespodzianek to nawet pod choimke w zyciu nie dostalem ile od tej A4 mam umowiony asistans na Pn rano, oby bylo turbo bo mam na gwarancji:):)

Takie piekne autko w palne wersji S-Line az milo go miec pod domem i widze tan wzrok ludzi a nie mozna sie niem nacieszyc bo non stop cos....[br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 15:04_________________________________________________tomasimo

Dziekuję za odp.

Miłego weekendu i pozdrawiam

Opublikowano

Miałem kiedyś to samo w passacie. Niestety prawdopodobnie strzeliła Tobie turbina a cały olej masz w układzie wydechowym. do dzisiaj pamietam fontannę oleju z rury wydechowej paska :disgust:

Opublikowano

oby sie nie skonczylo tak jak koledze mr.tea gdzie wlasnie turbo puscilo olej ,a pozniej byl samozaplon...

Opublikowano

tak jak koledzy piszą zapewne turbulum padło.

ale olej nie koniecznie w wydechu stawiam że ze 2litry masz w IC.

wymienisz turbinke oczyszczą wszystko z oleju i będziesz się dalej cieszył się swoja a4 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

:kox:

No ja mam nadzieję koledzy... :good:

mam nadzieje ze sobie nie narobiłem właśnie jak kolega wspomniał "kuku", dobrze ze w takim wypadku aż takich szkod sobie nie można narobić (nie jechałem 150km/h tylko rano ruszalem) jak w przypadku tej zakichanej pompy olejowej :wallbash: gdzie stałem w szczerym polu, po drodze do cywilizacji odwiedziłem 5 samouków mechaników, którzy jak zobaczyli to auto to nawet nie chcieli klapy podnieść:):)a na takiej pompie przejechałem z 15km i nie było w silniku "kuku" ale z drugiej str był olej w misce a tu go nima.... Jeszcze raz dzięki koledzy bo na allegro juz szukałem silników i jak zobaczyłem 4 tysi to zbladłem :kox:[br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 18:33_________________________________________________KOLEDZY DIAGNOZA POPRAWNA - TURBO SIE ROZLECIAŁO, TERAZ ZOBACZYMY CO WARTA JEST GWARANCJA I CZY Z SILNIKIEM WSZYSTKO OK....

NA RAZIE - MIŁEGO PONIEDZIAŁKU I JUZ ZA 4 DNI PIĄTEK:)

Opublikowano

i jak tam sprawa się zakończyła?

Opublikowano
  • Autor

Witajcie:):)

Autko odbieram jutro:):) troszke postało bo na gwarancji turbo to niestety ale ostatni w kolejce:):) chlopaki z regeneracji sie podobno upierali ze: "no musialo dymic wczesniej troszke na bialo no musialo" tylko czy to cos niezwyklego w zimie :P ??

silnik przeplukany bo wypity olej mial moze z 5 tys km:):):)

teraz kumpel/mechanik sie męczy z tłumikiem żeby nie lał sie z niego olej i sie nie narobił, jedzie i stara sie go wypalic:):)hehe kombinator.

dodatkowo, wymieniłem prawe łożysko i egr zaślepił na próbe bo czasami za bardzo przydymił na czarno:):) więc od jutra zieloni niech na mnie nie licza:):) a no i jeszcze olej w automacie miał sprawdzic::)

dzieki za pomoc wszystkim:)

Opublikowano

egr zaślepił na próbe bo czasami za bardzo przydymił na czarno:)

w BRE :cool1:

Opublikowano

Witam. Dziś wsiadam do ulubionego (do dziś) swojego Audi odpalam...jak nie poszla łuna białego dymu, jak na dobrej imprezie, zgasiłem, pomyślałem i odpaliłem zwnowu to samo. Zgasiłem i już nie chciał zabrac (nie kreciłem na siłe tylko przekrecilem kluczyk na 2 sek). Zadzwonilem do mechanika, który nie ma juz siły do mojego Audi (jedna turbina, imbusik - regeneracja pompy i turbiny i tam takie inne przygody) ale nie ma pomysłów. Sprawdziłem poziom oleju...i o dziwo bagnet suchy!!!!! a tydzien temu było full bo byl po serwisie!!! Może pomożecie koledzy?? Obawiam sie że wysadziłem sobie silnik w powietrze i jak mysle o kosztach to juz mnie serce boli a portfel sam ucieka....

Bardzo prosze o pomoc bo na forum nie znalazlem nic co by pomogło zdiagnozowac dlaczego Audi znowu chce zeby ja dopieszczac!!![br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 14:18_________________________________________________aaa i jeśli diagnoza VAGiem by pomogla to nie ma problemu zeby ktos z naszych forumowych magików podjechał - zapłace oczywiscie - mieszkam pod Tychami

No ja robiłem głowicę u siebie, ale moje auto jest 6 lat starsze.

Głowicę wylizałem przy 171 tys. km

Szkoda mi ciebie i też bym się wq!$wił gdybym miał tyle napraw z tak młodym autem.

Opublikowano

Też przez to przechodziłem tylko w AVJ 1.8T :) wyjechałem sobie z myjni pięknie wymytym autkiem :) zadowolony i dumny dojechałem do świateł zatrzymuję się na czerwonym a tu wyprzedza mnie chmuraaaaa białego dymu. Zasłona dymna że ho hooo.. :kox:

przez 15 km wessało mi 2 litry oleju. dolewałem bo musiałem dojechać :)

Opublikowano
  • Autor

no wiec z tym zaslepianiem egr to cos nie tak, nie wiem co tam moj mechanik wymysla cos tam zaslepil ??? co??nie wiem ale wywalilo jakis tam blad a co do turbiny to...hmmm k..wa mac te cepy zle ja zrobili... wyskakuje blad przeladowania, wiec cierpliwie czekam dalej.....[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 15:40_________________________________________________a nadmienie ze robia turbiny dlaa serwisow VW powinno byc szybko dobrze i bez takich pomylek ale nic z tego...

Opublikowano

przez 15 km wessało mi 2 litry oleju. dolewałem bo musiałem dojechać :)

samobójca :no: