Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Padło turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.miałem dzis nieprzyjemna niespodzianke a mianowicie wysypala mi sie turbina :wallbash:.wciaglo troche oleju ale poza tym ok.zastanawiam sie teraz nad zalozeniem czegos wiekszego i mam pytanko czy moze byc taka http://allegro.pl/nieregenerowane-turbo-brd-bva-audi-2-0tdi-170km-i1509919840.html ktos kiedys od tego goscia?a moze wie ktos gdzie mozna nabyc takie turbo w okolicach radomia?za wszelkie info bede wdzieczny

Opublikowano

popraw link,te sprezarki sa od chlopaka z forum olec wroc jakos tak

Opublikowano

O widzę link do mojej aukcji;)

Jak potrzebujesz brd to chętnie pomogę;)

W razie czego mam turbiny używane, nowe, regenerowane.

Opublikowano
  • Autor

własnie dzis turbinke mi kolega olek wyslal :)jutro skladanie.

Opublikowano

własnie dzis turbinke mi kolega olek wyslal :)jutro skladanie.

to nie zapomnij wrzucic na forum wykresu,bedzie tez FIMC,pompki?

Opublikowano
  • Autor

no tak bije sie z myslami czy nie szkoda kasy :evil: gdzies chyba czytalem ze w awxie nie trzeba pompek zmieniac czy sie myle?ciekawe w jakim stanie sa moje :mysli: a powiedz kolego ile kosztuje zrobienie programu?wyczyszcze odrazu kolektor ssacy i wywale egr niech troche pooddycha swiezym powietrzem.

Opublikowano

Jak masz awx'a tak jak w opisie z 2001roku to siedzą tam pompki AL więc nie musisz ich wymieniać;)

Koszt programu to 1000-1200zł ale w połączeniu z fmic'em możesz ugrać 190-200km przy dobrych wiatrach;)

Opublikowano

Jak masz awx'a tak jak w opisie z 2001roku to siedzą tam pompki AL więc nie musisz ich wymieniać;)

Koszt programu to 1000-1200zł ale w połączeniu z fmic'em możesz ugrać 190-200km przy dobrych wiatrach;)

Kto Ci takich glupot nagadal?CZasami sie zdarzaly,ze w fabryce wlozyli AL.Jest to jednak rzadkoscia.

Opublikowano

ALki w AWXach np w paskach z 2001 się trafiały... Jedni mają inni nie. Chyba nie ma innej możliwości sprawdzenia jak zdjęcie pokrywy.

Jak by sie okazało że jednak są i nie kuleją to przynajmniej 2 mały (jak zrobił jaro4444) zapodać - a wtedy będzie już kolorowo.

Opublikowano

:hi: mam takie pytanko czy ta turbina podejdzie do AWX 03L145702E(zamiast BRD),to że dolny króciec jest inny to gołym okiem widać :polew:

http://allegro.pl/audi-q5-a4-a5-2-0-tdi-8k-turbosprezarka-03l145702e-i1486891557.html

podobno też jest do 170km 2.0 tdi[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 20:32_________________________________________________a nie piszcie tylko ,że ta od BRD pasuje idealnie (bo idealną kupić to chyba nową) :mysli:

Opublikowano
  • Autor

przyszla dzis turbinka ale nie mialem czasu zamontowac .wizualnie ok .mam nadzieje ze troche polata.czyli zeby sprawdzic jakie sa pompki to musze zdjac dekiel i bedzie jakis symbol czy cos?a a tego mojego weza od turbo da rade zaaplikowac do brd?

Opublikowano

Nie musisz miec Al zeby zrobic 190-200 !!! Na pompkach BA ,ktore siedzialy tez w AWX mozesz tyle zrobic , tylko dodatkowo Fmic .

Opublikowano
  • Autor

chlopaki a od czego najlepiej zalozyc wiekszy cooler?napewno robil bym cala instalacje sam wiec pare groszy by zostalo na program :> czuje ze jeszcze troche i bede zdecydowany na te mody :evil:

Opublikowano

ja zakladam Chinczyka

http://fmic.pl/product.php?id_product=197

pod seryjny zderzak wejdzie... belka około 1 cm to podciecia

Opublikowano
  • Autor

kupiles go juz ?moze ktos powiedziec cos na jego temat?a skad wziac jeszcze te rurki z nierdzewki do zrobienia instalacji?

Opublikowano

kupiles go juz ?moze ktos powiedziec cos na jego temat?a skad wziac jeszcze te rurki z nierdzewki do zrobienia instalacji?

pisz do Olek_wroc on ma takie rurki,kolanka bo pytalem :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wzialem od niego turbinke to moze jakis rabacik zrobi :tongue4: jakie wymiary najlepsze tego kulera?[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 15:27_________________________________________________turbo wczoraj zamontowane.pierwsze odczucia pozytywne.mam wrazenie ze auto na nizszych obrotach jest jakies zamulone ale potem ladnie jedzie no i nie ma notlaufa.piekne uczucie :> montuje fmica i umawiam sie do rogala tylko nie wiecie jak dlugo trzeba czekac?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
:hi: mam takie pytanko czy ta turbina podejdzie do AWX 03L145702E(zamiast BRD),to że dolny króciec jest inny to gołym okiem widać :polew:
Opublikowano

Pasuje,ale nie p&p,mocowanie pod kolektor do przerobienia,wylot spalin do przespawania nowa flansza i splyw oleju do przerobienia,jest juz temat opisany tej turbiny.

Opublikowano

:good:dzięki wreszcie ktoś odpowiedział :kox: