michu93 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 no oc wsumie jest na tate ale to nie robi chyba rzadnych problemow ? w jaki sposób powiedz mi OC może być na twojego ojca? oc może być tylko na właściciela pojazdu z tego co wiem dlatego zapytałem o OC domyśliłem się, ale nic na ten temat nie pisał więc przyjąłem że jest na poprzedniego właściciela
soczeklol123 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 no niewiem jak to mozliwe nie znam sie za bardzo na tych prawach i przepisach ;/ ale jak policja mnie kiedys zatrzymala to nie robili z tego problemow. czyli oc tu odgrywa jakas wazna role przy sprzedawaniu ? nowy wlasciciel przepisze wtedy chyba na siebie oile sie nie mylę ?
michu93 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 nie musi przepisywać na siebie, ale ciekaw jestem w jaki sposób OC jest opłacone na twojego ojca jak właścicielem jest kto inny, ktoś zupełnie nawet nie związany z twoją rodziną (co i tak nie ma znaczenia). Może jednak nie pamiętasz, że umowa była spisywana?
soczeklol123 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 wlasnie sie dowiedzialem ze ubezpieczenie jest na mojego ojca i na kumpla takze nie bedzie problemu chyba nie ? nie no umowy nie bylo bankowo dzieki wszyskim za pomoc
michu93 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 nie wiem jak to jest zrobione. ubezpieczenie jest na jedną osobę o ile dobrze pamiętam, nawet jeśli jest współwłaściciel. Dane współwłaściciela są wpisywane w system, ale na ubezpieczeniu chyba widnieje tylko jeden właściciel. Po za tym, dalej nie rozumiem jak masz to zrobione. Skoro tak można to każdy nowy kierowca brałby ubezpieczenie na starego sąsiada, bo byłoby taniej...
soczeklol123 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 dobra wlascicielem na ubezpieczeniu jest kumpel a ojciec jest dopisany czyli radzicie drodzy koledzy zeby umowe spisali kumpel i kupujacy i bedzie wszysko oki ?
soczeklol123 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 spoko dziekowac wam wszyskim )
Rekomendowane odpowiedzi