hager84 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 witam kolegów Otóż dzisiaj wymieniłem żarówki w światłach pozycyjnych i do jady dziennej na Ledy fis pokazuje mi komunikat błędu ze nie ma żarówe luz sa spalone. Problem tkwi wiec w poborze prąd i dla tego zainstaluje sobie rezystorki i powinno pomoc tylko ze nie wiem jakie parametry musza te rezystory posiada. Bardzo proszę o mała podpowiedz z góry dziękuje
letallec Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Sa na allegro takie pod magistrale CAN Poszukaj tematu malika na temat rezania led. Tam jest info o rezystorach
variocustoms Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 ja miałem 25W 10 OHM i nie było problemów, nie nagrzewały się za bardzo
hager84 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=69568.0;highlight=led[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 15:44_________________________________________________ja niebawem zamontuje Dla świateł dziennych rezystory 25W 22 Ohm Dla świateł postojowych rezystory 25W 47 Ohm i zobaczymy co sie bedzie dzialo
Rekomendowane odpowiedzi