Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] czujniku alarmy sa ale kluczyk inny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moja audi ma automatyczne zamki (wszystkie 4) po zamknieciu wlancza sie alarm mozna go uslyszec i zobaczyc jak miga w srodku jednak....nie posiadam kluczyka z pilotem!! mam DWA kluczyki do auta, gdzie jednym TYLKO otwieram auto(nie ma nic w srodku juz byl rozbierany:) a drugim TYLKO odpalam auto!! Troche to dziwne nie uwazacie?? Zastanawiam sie czy? i jak mozna by to zmienic aby miec tylko jeden kuczyk i chociazby pilota do otwierania auta ( a chyba jest cos takiego mozliwe skoro juz sa czujniki zamontowane, audi jest z konca 97 roku wiec juz powinna pilocika posiadac).

Opublikowano

z tym pilotem to niekoniecznie,moja jest bez pilota sterowane kluczem,czy moglbys miec pilota, to zalezy czy go miales wczesniej ,jesli tak to nie ma problemu,trzeba tylko ''dograc'' w pamiec,jesli nie ,no to trzeba sprobowac''dograc'' ,jesli nie da rady ,to wymienic centralke

a jednym kluczem mozesz otworzyc i odpalic auto, czy tylko otwierasz jednym, a drugim odpalasz?

Opublikowano

Jeden mam do odpalania, a drugi do otwierania:/ Tym ktorym odpalam nie otworze, a tym ktorym otwieram nie odpale:/

Opublikowano

moja diagnoza to-prawdopodobnie masz wymieniona stacyjke i z tad problem,ze kluczem od stacyjki nie otworzysz auta,a od zamka nie odpalisz ,bo pewnie sa inne,problem moze byc bardziej skomplikowany,jesli napiszesz,ze sa identyczne, porownaj wciecia na kluczach

jesli sa inne to-klucz od ''drzwi'' -to klucz serwisowy ,powinien miec logo klucza i nie ma immo,sprawdzales i nic nie ma- wiec to chyba wyjasnione,logo moglo sie zetrzec podczas uzywania

a klucz od''stacyjki''-mogla byc wymieniona z jakiegos powodu,nie w serwisie,bo wtedy mialbys takie same,i dlatego jest inny klucz,ktorym tylko odpalasz

a pilot,wyjasnione we wczesniejszym poscie