Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Zamulenie w przedziale 2000-3500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem moje auto strasznie sie zamuliło najgorzej w przedziale 2000-3500 dalej jakos tam ciagnie podpiołem pod vaga niema błedów jak ogarne troche czasu to mam zamiar posprawdzac cały dolot i teraz pytanie do kolegów przerabiajcych tego typu temat na co zwrócic jeszcze uwage dodam ze dzieje sie tak i na pb ilpg

Opublikowano

Na początek popraw temat.

Po drugie VAG i logi

Opublikowano
  • Autor

no własnie z tymi logami to lipa bo nie robiłem jeszcze nigdy i mam polski vag 2,5 a to ponoc niebardzo sprzet

Opublikowano

ciężko nam wróżyć przez internet :wink4:

Opublikowano
  • Autor

poszukam jeszcze o tym logowaniu i poczytam i jak załape z czym to sie je to zrobie[br]Dopisany: 25 Marzec 2011, 14:13_________________________________________________witam dzis posprawdzałem wszystkie przewody i wszystkie ok zadnej nieszczelnosci niema ale jak sprawdzałem dv to dmuchajac w wazyk od kolektora to przepuszcza wiec po tym co przeczyta`lem na forum wychodzi ze jest uszkodzony jak dobrze kumam teraz pytanie czy to moze byc powodem moich problemów i czy na vagu nie powinno wywalic przeladowania

Opublikowano

DV-ka nie ma nic wspołnego z przeladowaniem

mozna ją sprawdzic ale trzeba ja wymontowac

zassac powietrze od góry i sprawdzic czy zawór sie otwiera i czy nie słychac zaddnego ssyku

najlepiej od razu zamontuj jakis metalowy odpowiednik np Forge 007

http://allegro.pl/zawor-recyrkulacyjny-forge-fmcl007p-od-re5pect-i1512213909.html

lub cos takiego:

http://allegro.pl/zawor-upustowy-dv-properfekt-bov-turbo-vw-audi-i1523918218.html

Opublikowano
  • Autor

ja ja wyiolem i wlasnie przepuszcz bez zadnego oporu pekla chyba ta membranka mialem wlasnie zapytac jaka najlepiej kupic dzieki za szybka odpowiedz wiec to moze byc wszystko przez nia[br]Dopisany: 26 Marzec 2011, 17:35_________________________________________________a co mozecie polecic z tanszych opcij

Opublikowano

tylko ori nr: 06A 145 710 N

Opublikowano
  • Autor

na moim niby jest 058 145 410

Opublikowano

bo to jest stary numer, juz nieaktywny

ten numer który Ci podałem jest do silników o wiekszej mocy

a co za tym idzie jest ona "wzmocniona" i bardziej trwała

chociaz mi udało sie "zajezdzic" 3 szt takie w ciagu dwóch miesiecy :polew: :polew: :polew:

kup Forge'a i zapomnisz co to jest DV, jak bedziesz kupowac inne 1.8T to go przełozysz

Opublikowano

przeciez podalem Ci juz ten link

objawy byly takie same jak u Ciebie

Opublikowano
  • Autor

a sorka otworzyłek tylko ten pierwszy[br]Dopisany: 26 Marzec 2011, 23:37_________________________________________________chyba skusze sie na ten http://moto.allegro.pl/zawor-upustowy-dv-properfekt-bov-turbo-vw-audi-i1523918218.html bo nic innego niemoge znalezc a za uzywki chca od 50-100zł i niewiadomo ile to pochodzi a na tego mam chociaz gwarant mam nadzieje ze bedzie pasował bez problemu[br]Dopisany: 28 Marzec 2011, 09:13_________________________________________________zamówiłem on bedzie kierunkowy i mam go zamontowac zgodnie ze strzałka ale moze sie ktos orietuje strzałka w kierunku weza do interculera czy w strone gumy od przepływki zebym lipy nie strzelił[br]Dopisany: 28 Marzec 2011, 12:31_________________________________________________dzieki chłopaki za zainteresowanie tematem dv zamontowane i wszystko ok. auto lata jak wczesniej :drunk: