Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analizę logów - kiepski stan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i tak jak w temacie proszę o analizę logów i ewentualną diagnozę jeśli się da.

Za dobrze nie wyszły gdyż stan awaryjny sie włączał przy około 3200obr/min

Brak dynamicznych bloków 010 i 011 tzn. robiłem, ale coś źle poszło.

Coś się dzieje z silnikiem - tzn przy przyśpieszaniu mocniejszym dosyć wyraźnie słychać powietrze jakby dmuchało lub ssało w komorze silnika:( no i te stany awaryjne juz sie powtarzają często ;( Poza tym nie widać więcej objawów niepokojących (no może telepanie silnikiem na jałowych obrotach, ale to juz od dawniejszych czasów) Na mocy straciło wyraźnie bo zostało z wirusa Rogala z 60% mocy...

Dzięki z góry za diagnozy, bo w środę popycham do mechanika go i przy kompletnym zawieszeniu i rozrządzie będzie robił też to co wyjdzie w praniu i chciałbym się przygotować mentalnie na większe wydatki :(:wallbash:

Zdrówka

Logi Statyczne

000-001 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fee006bfb7bfc18c.html

003-004-007 8d8484410f11599bm.jpg

013-018-023 17ecf6a233a921c0m.jpg

Logi z Basic Settings

000 - a5b69f0a946d0620m.jpg

003 - 8feb333179085362m.jpg

004- 846e037f15d3231bm.jpg

011 - e843ba2cecbf4349m.jpg

Logi Dynamiczne

001 -c0e7f57ddf3f1235m.jpg

003-004 bf9e8f26f9b58a0bm.jpg

004-008 1eed41cd3e251df6m.jpg

Opublikowano

Trzeba było zgasić silnik i jeszcze raz spróbować zlogować grupę 10 i 11 dynamiczne

Opublikowano

Prawdopodobnie kierownice stoja deba,ale potrzeba wlasnie 010 i 011 logow do oceny turbo

Opublikowano
  • Autor

Trzeba było zgasić silnik i jeszcze raz spróbować zlogować grupę 10 i 11 dynamiczne

próbowałem, uwierz:)

No, ale to samo sie działo przy pałowaniu następowała odcinka przy okolicach 3200 obr

A przy okazji to przy chodzącym silniku po odkręceniu korku wlewu paliwa kropelki oleju "strzelają" do góry - i pytanie czy tak powinno być ??bo nie wydaje mnie się ;/ oleju nie ubywa, ani nie przybywa (to juz było wczesniej)

Opublikowano

dlatego wklej 011,zgas zapal , i zrob 010 albo odwrotnie

Opublikowano
  • Autor

dlatego wklej 011,zgas zapal , i zrob 010 albo odwrotnie

no nie zrobię tych logów - dzisiaj próbowałem kilka razy (włącznie z ponownym startem silnika) i odcięcie za każdym razem - chyba, że logi do momentu odcięcia też coś jakiejś wiedzy wniosą w diagnozę ?:/

Opublikowano

no wniosa i to duzo

Opublikowano

dodatkowo sprawdź cały dolot bo coś mi się zdaje że masz nie szczelność

Opublikowano
  • Autor

dodatkowo sprawdź cały dolot bo coś mi się zdaje że masz nie szczelność

:P ciahciah miał rację - jednak słabo patrzyłem na te "rułki" bo dziura była w takim krótkim łączniku gumowym (od góry nie do zobaczenia:) ) zobaczymy czy coś więcej będzie bo na razie u mechanika jest autko na wymianie zaiweszenia i uszczelki pod pokrywą bo coś troszku olej uciekał tamtędy;/ po naprawach spróbujemy zrobić logi swieże i zobaczymy co będzie:)

Opublikowano

przy pokrywie zaworów lubi olej wyłazić na tych trzech podkładkach śrub trzymających pokrywę, w aso komplet podkładek do tych śrub 96zł, z zmienikami jest różnie, sam mam teraz uszczelkę+podkładki za 67zł jakiejś włoskiej no name i na jednej śrubie znowu puszcza..

Opublikowano
  • Autor

Właśnie na tych trzech podkładkach wyłaził i to niemało ;/

No ale już po naprawach wszelakich jest ... wachacze lem, amorki sachs, rozrząd, poduszki silnika i skrzyni oryginały ( i tu w końcu nastała cisza w kabinie i autko nie drży na wolnych obrotach :> inny samochód) + drobne pierdołki ala klocki hamulcowe, wymienione płyny hamulcowe i chłodzący ...i prawie 5 koła popłynęło ......:(drogi sport to audi :)

ps. powyższe części u LUK77 zakupione, więc przy okazji polecam bardzo :)

ps2. dzięki za chęci pomocy :) teraz jak będzie wolna chwila można zvagować i zobaczyć w jakim stanie motorownia.

Zdrówka