Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap skrzyni Multitronic na manualną w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

noi mam nadzieje ze problem rozwiazany :) silniczek bpw idacy ze skrzynia hcf,jem badz kazda inna 140-170 do 2.0tdi koni aby podeszlo potrzebna jest flansza,dystans,blacha o numerze : 01X 103 551 :):):) moja jutro przyjdzie UPSem:)

Podrzuc dokladniejsze zdjecia tej blachy, jak juz ja dostaniesz.

Opublikowano

ok nie ma problemu.z checia pomoge.

Opublikowano

czyli ułatwiłem ci temat :) troszeczkę :)

Opublikowano

tak,dzieki, w sumie mam 2tygodnie nieprzespane :) najbardziej pomogl nieswiadomie koles ktory wystawil aukcje z silnikiem :D oby jutro przyszlo,to w piatek elektryk( zobaczymy jak on to podlaczyl,postaram sie sprawdzic i opisac, i wkoncu auto ruszy :) 4rte audi czwarta przygoda :)

Opublikowano

chodzi o to :naughty:

zdjeciek.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

dokladnie ;) na szczescie wiadomo o co chodzilo :) teraz tylko oczekiwanie na kuriera :) 5mm a tyle radosci :D

Opublikowano

jak coś to mam taką flansze, oddam za 30zł :cool1:

Opublikowano

rozwaliles mnie cena i dostepnoscia:) wstrzymaj ja do przyszego tygodnia ok:) nie wiem czy moja dojdzie

Opublikowano

Witam , właśnie przerobiłem swoją A4 na manual . Koszt 4,5 tys ( cześć warsztatu ) lub 1200 zł sama koszt robocizny przekładki . Przerabiałem pod Białą Podlaską .

Opublikowano
  • Autor

Gdzie przerabiałeś czyżby na koloni dworskiej koło Piszczaca :hi:

Opublikowano

to dobrze ze sie udalo ale chcieli bysmy konkretow tutaj :) wiec najlepiej piszmy co robimy aby ludziom pomoc a jak nie robimy sami to wklejaj nazwe warsztatu badz telefon,to ulatwi ludziom dana wymiane. mnie graty wyniosly 3000zl( plus 170zl za wysprzeglik bo wkladam nowy) dystans przyszedl i wszystko pasuje.jak sie uda mi wcisnac w kolejke do elektryka to jutro bedzie smigac.

Opublikowano

moj koszt to 2500 zł całkowity jak na razie + części eksploatacyjne które od razu wymieniam, skrzynia prawie sprzedana 2700zł wiec jak mnie wyjdzie wszystko 1000 zł dopłaty będzie fajnie

Opublikowano

moj 3100zl minus sprzedaz gratow,popsutej skrzyni :P i calej reszty,wczoraj zlozylem autko,tylko czytalem na tym poscie ze wystarczy zmienic poduszke od skrzyni,nie trzeba podpory,niestety z tego co widze podpora jest inna! rozni sie ok 2 centymetrow odlegloscia mocowania poduszki,cala reszta pasuje,oczywiscie z tego co czytm kazdy sklada na uzywanym dwumasie i sprzegle :) ciekawe ile to pochodzi:P mam pytanko,ktos z Was wie doklanie jak cofnac docisk bez specjalnego urzadzonka? chodzi o te sprezynki w samoregulujacym sie docisku. podobno jak kupujmy komplet tarcza i docisk z tego samego zestawu nie ma koniecznosci,ja staralem sie to zrobic niestety bezskutecznie.na nowym dwumasie sprzegle i docisku sprezynki sa ladnie cofniete do tylu. pozdrawiam

Opublikowano

nie no ja mam bdb dwumas i nowe sprzeglo docisk i lozysko, co do podpory w tdi moze masz inne ja usiebi mam w 1.8t mam to samo

Opublikowano

Gdzie przerabiałeś czyżby na koloni dworskiej koło Piszczaca :hi:

Dokładnie u nich . Szybko i solidnie . Telefon do warsztatu : 514100298 . Przed naprawą Multi w 2009 roku nikt nie chciał się tego podjąć a nawet co niektórzy mówili że to nie wykonalne ze względu na magistrale CAN . Cieszę się że się mylili . Co do tego co wiem co było zrobione :

- wymiana na manualną 6-stke

- wymiana półosi

- wymiana dwumasy ze sprzęgłem

- rozrusznik ,

- podpora pod skrzynią .

- wybierak do biegów

- nowa pedaliera

- przeprogramowany licznik

- przeprogramowany sterownik ABS

- przeprogramowany komputer

Co straciłem : tempomat . Nie działa ale to akurat mnie nie boli .

Opublikowano

hm wlasnie mnie ten tempomat ciekawi,z ciekawosci,macie czujnik sprzegla? co do polosiek wystarcza walki od manuala,cala reszta pasuje.

Opublikowano

jak tempomat niedziała to czujnik sprzęgła jest niepodpiety/zle wpiety, u mnie skrzynia skręcona juz z silnikiem bez żadnych przeszkód, dystansu nie trzeba było

Opublikowano

czaki mam prosbe,moglbys wejsc w etke i zrobic zdjecie przewodu wysprzeglika 2.0tdi b7 ,chodzi mi dokladnie o rysunek,jak mozesz bylbym wdzieczny

Opublikowano

Też mam gdzieś taką przekładkę między skrzynię a silnik do 2.0TDI mam też tarczę i docisk jak co :wink4: