MARiOLiNi Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Przy ostatnim tankowaniu w okienku dystrybutora było widać mnóstwo bąbelków w paliwie. Czy może mieć to jakiś wpływ na silnik? Dolałem do rezerwy tylko za 50zł VP Diesel, pokazało 120km na baku, przejechałem 30km ze średnią około 130km/h, pokazało 80km na baku, OK. Po godzinie odpalam pokazuje 80km na baku, w ciągu 5km przy około 60km/h wskazówka od baku opada jakby poddała się grawitacji, pokazuje 0km na baku, przejechałem jeszcze 15km.
graba83 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Nie, może mieć wpływ na portfel :> A tak na serio jak opadnie wskazówka na zero to i tak jeszcze przejedziesz jakis dystans, to ma na celu tylko jedno, żebyś nie zapowietrzył układu. Kiedyś kiedyś i jeszcze raz kiedyś w Top Gear koleś jechał A8 4.0 tdi chyba z londynu do edynburga i spowrotem i komp mu pokazywał 0,00 a on dalej jechał
niuniek222 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Dokładnie, wygląda na to, że zatankowałes sobie paliwo z powietrzem. Być może na stacji była swieża dostawa paliwa i paliwo było jeszcze spienione jak tankowaleś. Myślę, ze to nie powinno miec zadnego wpływu na silnik.
Rekomendowane odpowiedzi