Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Otwierająca się klapa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od pewnego czasu mam nietypowy problem z moją a4 avant. Problem polega na tym ,że gdy wkładam kluczyk do stacyjki i odpalam silnik to w tym samym momencie otwiera się klapa bagażnika, gdy silnik pracuje i wyjde z samochodu aby zamknąć klapę to wtedy jest już ok.Dzieje się tak za każdym razem jak tylko uruchamiam silnik.

Jak przekręce kluczyk i zapale stacyjke jest ok ale jak tylko przekrece żeby odpalic silnik odrazu otwiera się bagażnik i nie wiem o co chodzi,czego to może być przyczyna?

zauważyłem też że jak otwieram dzwi z pilota to nie otwiera sie bagażnik tylko musze osobnym przyciskiem go otworzyc a wczesniej tak nie bylo

możecie mi cos doradzic w tej kwesti :)

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo, poradziłeś sobie z tym?

Opublikowano

moze cos z modulem komfortu? podpinales vaga i sprawdzales jakies tam masz opcje modulu?

Opublikowano

Stawiam na zaśniedziałe styki od "klamki dotykowej" w tylnej klapie. U mnie były podobne objawy jak u Ciebie a w końcu otwieranie klapy w ogóle przestało działać; musiałem otwierać kluczykiem. Trzeba zdjąć tapicerkę z tylnej klapy i przeczyścić styki - problem był opisywany na forum.

Opublikowano

było juz o otwierającej sie klapie.... u jednych to styki a u innych okazało sie że wykasowanie błędu rozwiązało problem.... u mnie były to zaśniedziałe styki :good:

Opublikowano

Ja nie obstawiam na styki w klapie, styki działają należycie.

Sytuacja wygląda tak, że jak świeci lampka w posufitce kierowcy to klapa zamyka się, jak tylko zgaśnie światło w posufitce auyomatycznie klapa otwiera się

Poradźcie coś

THX

Opublikowano
  • Autor

Witam ,dziekuję za pomoc ,rzeczywiście okazało się ,że styki od otwierania klapy są zaśniedziałe. WD40 poradził sobie z tym znakomicie :)

POZDRAWIAM