Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wyciek z tylnego zacisku - śruba, mocowanie przewodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cały przewód do wymiany

Opublikowano
  • Autor

część która jest przykręcona śrubą to już jest przewód ?

Z tego co patrzyłem w internecie to przewód wygląda tak: http://img848.imageshack.us/img848/6643/1490620864.jpg

Więc chyba jest jeszcze jakiś element pomiędzy przewodem a zaciskiem - ten pod śrubą... Czy przewód się z niego wykręca ?

Opublikowano

Kolego napisalem Ci co masz zrobic

o reszte sie nie martw

przewod z foto nie jest tym ktory potrzebujesz

Opublikowano
  • Autor

Masz rację dzisiaj wyczyściłem połączenie przewodu z zaciskiem i wychodzi na to że cieknie od góry co widać tutaj:

http://img862.imageshack.us/img862/5572/zdjcie1334.jpg

Nie da się dokręcić a odkręcać na razie nie chcę bo pewnie czyszczenie i założenie starego nie pomoże

Będę zamawiał przewód znalazłem taki: http://img849.imageshack.us/img849/8323/330679.jpg tutaj :http://www.motoneo.pl/m-AUDI-1999-A4_Avant_8D5_B5-5713-12124-Uklad_hamulcowy-Przewod_hamulcowy.html#kat1

Ciekawe że nie mogę znaleźć w etce mojego przewodu....

Boję się tylko czy zacisku nie nadżarło i nowy też będzie ciekł.

Opublikowano

dlaczego nie mozesz odkrecic?

nasadowa lub oczkowa 13-ka najlepiej 6-katna i po krzyku

Opublikowano

oczywiscie ze sa tam uszczelki --- alumniowe

A nie miedziane? Z ciekawości pytam, bo do tej pory wszędzie spotykałem miedziane uszczelki w tego rodzaju przewodach. :mysli:

Opublikowano

nie alu tylko stalowe lub mosięzne

Opublikowano
  • Autor

nie mosiężne, chyba alu bo biały tlenek był. wyczyściłem, skręciłem, odpowietrzyłem i jest Ok. Dzięki wszystkim. Temat zamknięty.

Opublikowano

zaciski sa aluminiowe , wiec takie tez musza byc uszczelki a nie miedziane jak ktos wczesniej napisal . aluminium i miedz ------ korozja .

Opublikowano

nierdzewka

• 8 lat później...
Opublikowano

Witajcie odgrzebię starego kotlecika. Również mam problem z przykreceniem przewodu płynu hamulcowego do zacisku aby nie ciekło. Jestem ogólnie po regeneracji tylnych zacisków cztery dni zeszły. Dzisiaj miałem wziąć się za odpowietrzanie i zobaczyłem zapocenie przy mocowanianiu tegoż przewodu. Jakie są tam uszczelki? Stalowe nierdzewka to wiem ale wymiar ktoś coś? 

Pozdrawiam Chris 

Edytowane przez ReaperPL

Opublikowano
13 minut temu, ReaperPL napisał:

Witajcie odgrzebię starego kotlecika. Również mam problem z przykreceniem przewodu płynu hamulcowego do zacisku aby nie ciekło. Jestem ogólnie po regeneracji tylnych zacisków cztery dni zeszły. Dzisiaj miałem wziąć się za odpowietrzanie i zobaczyłem zapocenie przy mocowanianiu tegoż przewodu. Jakie są tam uszczelki? Stalowe nierdzewka to wiem ale wymiar ktoś coś? 

Pozdrawiam Chris 

sprawdz przylgnię na zacisku i dokłądnie obejrzyj podkłądki na srubie któa jest na przewodzie

czasami te podładki sie zacierają i odkształcaja, stad brak szczelnosci

wrzuc foty jak mozesz

Opublikowano

Przylgnie na zacisku właśnie oczyszczalem delikatnie papierkiem 1800 na mokro (ślina). Gwint wewnętrzny jak i śruby również czyścilem. Możliwe że nie dopierdzielilem odpowiednio mocno. Wszystko mam zmontowane i tam akurat klucz oczkowy nie wejdzie a nie będę próbował zwykłym płaskim aby nie objechac łba. Foty rano podrzucę zobaczymy czy pocieknie przez te kilka godzin postoju. ( niepotrzebnie wycieralem wszystko ale wiem na pewno że z tego miejsca a nie z innych elementów zacisku które rozbieralem) 

Pozdrawiam i udanego wieczoru 

Opublikowano

Do przewodów hamulcowych polecam klucz oczkowy otwarty. Nie jest drogi, a zapominasz o problemie z obrabianiem łbów  

Opublikowano

Temat z głowy panowie :) teraz dokładnie odpowietrzenie. Mimo iż miałem wciśnięty pedał hamulca przy swoich operacjach :) pozdrawiam