Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Brak komunikacji z ECU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z AHL-em nie mozna sie połaczyc z ECU poniewaz auto jest w trybie awaryjnym i nie mozna nic odczytac, z pozostałymi układami sie łaczy bez problemowo. Teraz pytanie czy mozna bezposrednio sie podłaczyc z linią K do ECU ze schematu wychodzi ze to pin 18 ( diagnostic module) czy ktoś moze to sprawdzic w Elsie czy faktycznie to ten pin.

Opublikowano

nie ma emulatora immo ?

Opublikowano
  • Autor

wszystkie inne układy bez problemów sie łaczą bez problemów immo również. Chodzi mi najbardziej czy nie ma pomyłki w tym pinie odpowiedzialnym za diagnostyke bo podłacze sie bezposrednio do ECU.

Opublikowano

nie, nie chodzi mi o to

Opublikowano

nie rozumiesz,diagnostyka idzie przez immo,jak jest emulator/wywalone kompletnie to nie ma komunikacji z ENGINE

Opublikowano

witam

u mnie też nie chce się połączyć z ECU a z pozostałymi układami się łączy. co trzeba zrobić żeby się połączył z ECU? Dziękuję

Opublikowano

spróbuj kablem na rs232

a co do tego niebieskiego taniego kabelka to zainstaluj najnowszy sterownik z http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

w menadżer urządzeń masz go w dwóch miejscach, w obu trzeba zaktualizować, potem we właściwościach ustawiasz com1 lub 2, ustawiasz latency(opuźnienie) 7, 2, 1 ms, każda z tych wartości jest dobra, możęsz z każdą spróbować, specjalnie wymieniłem te bo przy tych jest najlepsze próbkowanie(prawie zawsze 3 odczyty na sekundę), no i write/read po 1024, dodatkowo wszsytkie programy wyłacz typu gg, antywirus, wifi, żeby kompa nic nie muliło no i zalecany jest win XP i obowiązkowo vag com 311.2, jak nadal kicha odpal kompa pc w trybie awaryjnym F5/F8 no i próbój dalej, na innym kompie też spróbój, w vag porów wszystkie testy jakie mozna dla kabla, a jak nadal kicha no to jednak ecu strzela focha

Opublikowano
  • Autor

Auto uzdrowione ale i tak nie udało sie połaczyc z ECU okazało sie ze jednak ktos grzebał w immo i stąd brak możliwosci w połaczeniu z ECU.