Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż anteny CB na klapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

właśnie założyłem sobie CB i mam antenę magnesówkę na tylnej klapie, a chciałbym sobie zamontować na uchwycie (i tu pojawia się problem), podobno uchwyty nie mieszczą się w szczelinach między klapą a karoserią samochodu.

Czy ktoś ma może zamontowany jakiś uchwyt który by się mieścił w tych szczelinach???

Opublikowano

Ten najbardziej popularny nie zmieści się.. u mnie nawet dobry kabel CB nie przechodzi przez szczelinę klapy. Powinien się zmieścić na krawędzi klapy od strony szyby (miałem tak w pasacie B5) ale antena będzie opierała o szybę przy otwieraniu (moja lekko pękła od tego), Poza tym ten uchwyt "wwierca" się w blachę i nie zbyt estetycznie potem to wygląda. Wole magnes chociaż tez nie jest to zbyt wygodne bo żeby zdjąć to trzeba przekładać antenę koło szyby bo tylko tamtędy kabel przechodzi a ja mam spory magnes.

PS. na uchwycie stałym będziesz musiał często wykręcać antenę (mi jedna zarąbali) a ona od tego się niszczy i nie jest to zbyt wygodne.

Opublikowano

najlepiej chyba jest normalnie w bagazniku wyjmujesz kiedy chcesz a nie wiercisz otwory potem to takie nieladne :)

Opublikowano

czemu antena ma sie niszczyc od odkrecania i ponownego zakrecania??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niszczy się bo gwint nie jest wykonany z twardej stali tylko ze stopów. A raz diennie pewnie będzie się ja odkręcać...

Opublikowano

od ponad roku codzien zakrecam i odkrecam swoja mlke i nie ma zadnego problemu z gwintem.

Opublikowano

Prawda jest taka że jeśli antena jest odkręcana to powinno się ją stroić po każdym zakręceniu :cool1: najlepiej kupić bazową zamontować raz na stałe i po robienie ja mojego lema po zamontowaniu ani razu nie ściągałem no dobra raz na parkingu podziemnym bo bardzo niski był i antena mogła się wykrzywić

Opublikowano

Jak wcześniej pisałem odkrecam codzien bo by mi podjebali pod blokiem bo już jedną sttraciłem a sama podstawa nie taka atrakcyjna, i co jakis czas profilaktycznie sprawdzam strojenie i notuje, nie zmienilo sie ani troche. Także, proponuje przestać trzymać sie rad ksiazkowych i przejsc troche do praktyki.

Opublikowano
  • Autor

Jak wcześniej pisałem odkrecam codzien bo by mi podjebali pod blokiem bo już jedną sttraciłem a sama podstawa nie taka atrakcyjna, i co jakis czas profilaktycznie sprawdzam strojenie i notuje, nie zmienilo sie ani troche. Także, proponuje przestać trzymać sie rad ksiazkowych i przejsc troche do praktyki.

skoro masz na stałe antenę to zrób jakieś zdjęcie, albo daj dokładny typ mocowania jakie masz zamontowane.

u mnie gość od CB twierdzi, że są za małe szczeliny aby zamontować uchwyt na stałe.

Opublikowano

ja mam na magnesie antene ale odkrecam bat a podstawe zostawiam ciagle na dachu.

Opublikowano

chlopakom nie chodzi ze kabel w szczeline tylko uchwyt ktory jest z grubszej blachy :D

Opublikowano
  • Autor

chlopakom nie chodzi ze kabel w szczeline tylko uchwyt ktory jest z grubszej blachy :D

:hi: widzę że niektórzy kumają o co chodzi :good:

i nie uważam żeby był to przerost formy nad treścią ponieważ skoro chcę mieć antenę z uchwytem, a nie na magnes to jest tylko i wyłącznie moja sprawa :hi:

Opublikowano
  • Autor

tematyką CB zajmuje sie juz ładnych pare lat .... przerobiłem osobiście wiekszosc patentów typu klapa w sedanach ktora jest slabo zmasowana i nie masuje anteny wzorowo .... skoro wiesz lepiej doradzaj, jesli sie nie znasz to sie nie odzywaj :decayed:

nikt nie pisał o masowaniu anteny przez klapę w sedanie, kolego czytaj uważniej :)[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 22:27_________________________________________________chodziło tylko o uchwyt do klapy który bedzie się dało zamontować, tak więc nie ma się o co kłucić