cineksk8 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam! mam taki problem. z przodu i z tyłu oraz na półce akumulatora jest mnóstwo rdzy. Co nalejlepiej zrobić z tym, czym czyścić i zaimpregnować by ta rdza dalej się nie rozwijała ?? jakim preparaten najlepiej? widziałęm kilka na allegro w spray'u. mieliście jż takie problemy, jesli tak to jak je rozwiązaliście? jakby już tą rdzę zlikwidował bym tylko farbą w spreju pomalował i by było jak nowe:] rdza podobno powstała od poprzedniego właściciela autka ( akumulatora który się rozlał i )od którego kupiłem samochód pół roku temu. Teraz jest już wiosna więc mysle że pora cos z tym zrobić. oto zdjęcia:
notorious Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 wyjac akumulator wiertarka ze szczotka.. wyczyscic potem podlkad i farba..najlepiej 2 razy i tyle
cineksk8 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 a na co trzeba uwazać przy wyjmowaniu akumulatora? najpierw okrecać i zdjąć klemy pożniej mocowanie dolne. na cos trzeba dokładnie uważać?? ponieważ jeszcze nie wyjmowałem akumulatora.
czesia Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tak jak kolega radził , ale ja po czyszczeniu nałożyłym bym coś do wytrawiania rdzy np Brunox i potem podkład i farba.
cineksk8 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 no ja właśnie na allegro widziałem produkty brunoxa, a jaki bys proponował z tej firmy właśnie?. a podkład jakiś specjalny ma być ??
czesia Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ja coś takiego stosowałem http://allegro.pl/brunox-epoxy-odrdzewiacz-pod-pedzel-500ml-okazja-i1523301778.html i mogę polecić , podkład zwykły pod lakier samochodowy.
cineksk8 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 też myslałem o tym, a moze cos podobnego i dobrego z brunoxa ale tańszego może wiesz?
notorious Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 jest jeszcze inny srodek w zelu.. tylkko nazwy nie pamietam.. na allegro byl.. posmarowales tym zelem i po 10 minutach czytsta blacha [br]Dopisany: 10 Kwiecień 2011, 21:26_________________________________________________antitrust gel hehe
cineksk8 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 niestety nie moge tego znalezc
lutas Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Wyczyść to szczotką drucianą solidnie, zmatuj papierem ściernym, odtłuść i pomaluj tym: http://www.farbywega.pl/produkty/produkt/lp/2/id/76 Ta farba jeszcze mnie nie zawiodła, a walczyłem z rdzą długo mając kilka Opli Omega.
Luka3s Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 a na co trzeba uwazać przy wyjmowaniu akumulatora? najpierw okrecać i zdjąć klemy pożniej mocowanie dolne. na cos trzeba dokładnie uważać?? ponieważ jeszcze nie wyjmowałem akumulatora. Nie trzeba, trzeba poprostu zdjąć klemy, następnie mocowanie dolne, potem wyjąć jak najdelikatniej akumulator, nie bujać nim, nie walić nim o ściane ( bo i taki znam ). Obchodzić się jak z dyskiem twardym od PCeta
cineksk8 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Szukam półki/podstawy pod akumulator? bo tą co mam nie ma sensu już regenerować, wole zapłacić i mieć uzywaną bez rdzy, wie ktoś jaka będzie pasowac do mego modelu na allegro? Czy taka pasuje http://allegro.pl/podstawa-akumulatora-audi-a4-b5-i1763151552.html prosze o pomoc z góry dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi