Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rdza na półce od akumulatora - jakieś porady ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam taki problem. z przodu i z tyłu oraz na półce akumulatora jest mnóstwo rdzy. Co nalejlepiej zrobić z tym, czym czyścić i zaimpregnować by ta rdza dalej się nie rozwijała ?? jakim preparaten najlepiej? widziałęm kilka na allegro w spray'u. mieliście jż takie problemy, jesli tak to jak je rozwiązaliście? jakby już tą rdzę zlikwidował bym tylko farbą w spreju pomalował i by było jak nowe:]

rdza podobno powstała od poprzedniego właściciela autka ( akumulatora który się rozlał i )od którego kupiłem samochód pół roku temu. Teraz jest już wiosna więc mysle że pora cos z tym zrobić.

oto zdjęcia:

dsc05919small.jpg

dsc05920small.jpg

dsc05922small.jpg

dsc05923small.jpg

Opublikowano

wyjac akumulator wiertarka ze szczotka.. wyczyscic potem podlkad i farba..najlepiej 2 razy i tyle :angry:

Opublikowano
  • Autor

a na co trzeba uwazać przy wyjmowaniu akumulatora? najpierw okrecać i zdjąć klemy pożniej mocowanie dolne. na cos trzeba dokładnie uważać?? ponieważ jeszcze nie wyjmowałem akumulatora. :(

Opublikowano

Tak jak kolega radził , ale ja po czyszczeniu nałożyłym bym coś do wytrawiania rdzy np Brunox i potem podkład i farba.

Opublikowano
  • Autor

no ja właśnie na allegro widziałem produkty brunoxa, a jaki bys proponował z tej firmy właśnie?.

a podkład jakiś specjalny ma być ??

Opublikowano
  • Autor

też myslałem o tym, a moze cos podobnego i dobrego z brunoxa ale tańszego może wiesz?

Opublikowano

jest jeszcze inny srodek w zelu.. tylkko nazwy nie pamietam.. na allegro byl.. posmarowales tym zelem i po 10 minutach czytsta blacha :kox:[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2011, 21:26_________________________________________________antitrust gel hehe :naughty:

Opublikowano
  • Autor

niestety nie moge tego znalezc

Opublikowano

Wyczyść to szczotką drucianą solidnie, zmatuj papierem ściernym, odtłuść i pomaluj tym:

http://www.farbywega.pl/produkty/produkt/lp/2/id/76

Ta farba jeszcze mnie nie zawiodła, a walczyłem z rdzą długo mając kilka Opli Omega.

Opublikowano

a na co trzeba uwazać przy wyjmowaniu akumulatora? najpierw okrecać i zdjąć klemy pożniej mocowanie dolne. na cos trzeba dokładnie uważać?? ponieważ jeszcze nie wyjmowałem akumulatora. :(

Nie trzeba, trzeba poprostu zdjąć klemy, następnie mocowanie dolne, potem wyjąć jak najdelikatniej akumulator, nie bujać nim, nie walić nim o ściane ( bo i taki znam ). Obchodzić się jak z dyskiem twardym od PCeta :kox:

• 3 miesiące temu...